Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: Casa scării în flăcări, o femeie s-a intooxicat cu fum


   Locatarii unui bloc de pe strada Bârsei, din Focșani, s-au speriat de moarte în noaptea de marți spre miercuri, după ce cablurile și câteva bunuri aflate pe casa scării au luat foc.
   La miezul nopții, oamenii nu mai puteau respira în apartamente din cauza fumul gros de pe casa scării, așa că au sunat la 112. În urma sesizării, la fața locului au ajuns trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și 11 subofițeri.
   Când au ajuns la blocul de pe strada Bârsei, pompierii au constatat că incendiul se manifesta la nivelul unor cabluri cu izolație din plastic și la bunurile depozitate pe casa scării. Oamenii au ieșit din imobil, iar cei mai în vârstă au fost scoși de pompieri. „Datorită intervenției prompte a pompierilor s-a împiedicat propagarea incendiului la apartamentele din bloc, însă, din cauza fumului gros și temperaturii ridicate, s-au deteriorat ușile de acces în 20 locuințe și s-au afumat pereții de pe casa scării. O persoană a fost ușor intoxicată cu fum, aceasta fiind preluată de paramedicii de pe ambulanța SMURD. După ce i s-au evaluat funcțiile vitale și i s-a acordat primul ajutor calificat, deoarece starea era ameliorată, femeia, în vârstă de 40 ani, a refuzat transportul la spital”, a declarat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU. 
   Au ars cablurile electrice, de telefonie și internet, toate cu izolația din plastic. De asemenea, au mai ars două cauciucuri, articole de mobilier și s-au degradat două biciclete.
   Pompierii spun că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric produs la un tablou de distribuție a curentului electric defect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?