Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Helen Mirren şi Susan Sarandon au fost recompensate cu premii onorifice


   Actrițele Helen Mirren și Susan Sarandon vor fi recompensate cu câte un Glob de Cristal onorific la cea de-a 47-a ediție a Festivalului de Film de la Karlovy Vary, pentru contribuțiile lor aduse industriei cinematografice mondiale, au anunțat organizatorii evenimentului. „Helen Mirren va deschide festivalul, iar Susan Sarandon îl va închide”, a declarat președintele evenimentului, Jiri Bartoska.
   Cea de-a 47-a ediție a Festivalului de Film de la Karlovy Vary – cea mai mare stațiune termală cehă, aflată la o distanță de 120 de kilometri de Praga – va avea loc în perioada 29 iunie – 7 iulie. „Helen Mirren și Susan Sarandon sunt nu doar actrițe celebre și populare, ci sunt și foarte apreciate de criticii de film”, a declarat Bartoska.
   Nu mai puțin de 217 filme, dintre care 34 de scurtmetraje, vor fi proiectate în cadrul acestui festival, care va propune, ca în fiecare an, și o secțiune rezervată documentarelor, ce va cuprinde 56 de producții. Patru filme vor fi prezentate în premieră mondială și opt în premieră internațională. Acest festival anual deschis publicului larg a atras în 2011 peste 126.000 de cinefili. În vârstă de 66 de ani, actrița britanică Helen Mirren a primit de-a lungul unei bogate cariere în film, teatru și televiziune numeroase distincții importante, inclusiv câteva premii Emmy și BAFTA. Mirren a fost recompensată în 2007 cu premiul Oscar pentru rolul din „Regina/ The Queen” și a primit titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic în 2003.
   Susan Sarandon este o actriță americană de cinci ori nominalizată la premiul Oscar, distincție pe care a și primit-o, în 1996, pentru rolul principal din „Culoarul morții/ Dead Man Walking”. Susan Sarandon este și o susținătoare înfocată a campaniilor pentru drepturile omului și a militat în ultimii 30 de ani pentru diverse cauze liberale. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?