Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO: Exerciţiu de alarmare publică la Slobozia Bradului


   Locuitorii comunei Slobozia Bradului au participat, ieri, la un exercițiu de alarmare publică, ce a avut ca temă înlăturarea efectelor unui cutremur de mare intensitate. Au fost implicați membrii comitetului local pentru situații de urgență, ai centrului operativ cu activitate temporară și ai formațiunilor de intervenție voluntare.
   Conform scenariului, în urma cutremurului de pământ a fost avariat unul dintre corpurile unității de învățământ din satul Coroteni. În apropierea clădirii ce adăpostește sala de sport a izbucnit un incendiu, iar doi copii au fost surprinși sub dărâmături și au necesitat asistență medicală. În momentul desfășurării exercițiului, în interiorul unității de învățământ se aflau 126 copii, 9 cadre didactice și personal auxiliar. Cu toții au fost evacuați pe terenul din apropierea școlii, cadrele didactice efectuând prezența acestora.
   Cadrele Inspecției de Prevenire și-au îndreptat atenția și asupra elevilor, care au fost învățați cum să se comporte pe timpul și după producerea unui cutremur, dar și în cazul descoperirii munițiilor neexplodate. „Astfel de exerciții și activități de alarmare publică se desfășoară pe tot parcursul anului, oferind autorităților posibilitatea de a perfecționa modul de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență în cazul manifestării tipurilor de riscuri specifice”, a precizat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?