Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Filiala de Cruce Roşie Vrancea are reprezentanţi la nivel naţional şi european


    Președintele Filialei de Cruce Roșie Vrancea, Neculai Ionescu, a candidat și a fost ales cu unanimitate de voturi, ca membru al Comisiei de Onoare și de Arbitraj a Societății Naționale de Cruce Roșie din România (SNCRR). Evenimentul a avut loc cu prilejul Adunării Ge-nerale extraordinare a Crucii Roșii Române, ce s-a desfășurat în perioada 15 – 17 iunie la Brașov, prilej cu care s-a discutat și despre completarea și modificarea Statutului SNCRR. „Este pentru prima dată când în statutul Crucii Roșii Române s-a introdus înființarea acestei Comisii care are rol de mediere a conflictelor de la nivelul tuturor structurilor”, a declarat Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea. 
    Potrivit Regulamentului de organizare și funcționare al Comisiei de Onoare și de Arbitraj a SNCRR, acest for are, pe lângă atribuția medierii, și competența de a constata nerespectarea prevederilor Statutului, Regulamentelor, Codurilor de Conduită ale SNCRR precum și a Hotărârilor și Deciziilor organelor centrale de conducere, de a întocmi raport și de a face propunerile co-respunzătoare, pe care le înaintează Comitetului de Direcție în vederea emiterii unei hotărâri în acest sens. Raportul întocmit pentru fiecare cauză este transmis Comitetului de Direcție care va decide asupra măsurilor ce vor trebui aplicate.
    Desemnarea lui Neculai Ionescu, președintele instituției vrâncene de caritate,  ca membru al acestei nou înființate Comisii, dovedește, încă o dată, cât de apreciată este Filiala Vrancea pentru toate realizările sale, recunoscute atât la nivel național cât și european. Rea-mintim că vicepreședintele Crucii Roșii vrâncene, Alina Gârleanu, a fost ales ca lider de tineret în Comitetul de Direcție al SNCRR, reprezentantul tineretului în Consiliul Națio-nal al Crucii Roșii Române și de curând, ea ocupă onoranta misiune de a fi reprezentanta Crucii Roșii Române în cadrul Comitetului European de Tineret pentru Cooperare 2012 – 2014.
    Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean, și prefectul județului, Octavian Vieru, au adresat, la începutul lunii, o scrisoare de apreciere conducerii Filialei de Cruce Roșie Vrancea, pentru profesionalismul de care dă dovadă de fiecare dată când situația o impune: „,În numele Consiliului Județean și al Instituției Prefectului, vă mulțumim pentru profesionalismul cu care voluntarii Filialei pe care o conduceți au desfășurat intervenția prilejuită de accidentul rutier în care au fost implicați cetățeni ai Ucrainei, eveniment produs pe raza județului Vrancea în data de 4 iunie a.c.. Filiala Vrancea a Crucii Roșii a demonstrat, ca de fiecare dată, standardul deosebit al pregătirii pentru intervenții în si-tuații de urgență. Vă asigurăm că întotdeauna vom aprecia profesio-nalismul celor chemați să răspundă solicitărilor cetățenilor care au nevoie de sprijinul dumneavoastră și al tuturor autorităților administrației publice”.
    Rodica Davidean, directorul instituției vrâncene de caritate a mulțumit pentru cuvintele de apreciere, declarând că Filiala județului nostru intenționează să se facă remarcată și pe viitor, prin proiecte ce vin în sprijinul cetățenilor județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?