Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Urgenţele la Ambulanţă, anunţate şi prin SMS


   Echipajele medicale ale Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) vor primi, de astăzi, și prin intermediul SMS-urilor solicitările de la 112. Managerul SAJ, medicul Mircea Stoenoiu, ne-a explicat că în acest mod va scădea timpul de intervenție la cazuri. „Apelurile telefonice care ajung la 112 sunt înregistrate de o persoană din partea SAJ, după o procedură operațională, care a fost întocmită și operată de STS. Solicitarea se va transmite la telefonul mașinii, în funcție de urgență, printr-un SMS care va conține date precum nume, localitate, punct de reper și un scurt diagnostic. Această procedură va reduce timpul de plecare la caz și va diminua efortul vocal al dispecerei. Vrancea este primul județ în care a fost implementat acest proiect pilot, inițiat de SAJ și aprobat de STS, urmând ca, apoi, să fie implementat în toate județele țării”, a precizat Stoenoiu.
   Acesta a adăugat că au fost alocate 5.000 de SMS-uri lunar pentru solicitările venite prin 112 către echipajele Ambulanței, în condițiile în care numărul maxim de solicitări în fiecare lună este de peste 3 mii. În primele cinci luni, costurile acestui proces vor fi suportate de STS Vrancea.
Echipajele medicale ale SAJ pot primi, de astăzi, în trei moduri solicitările venite de la vrânceni, respectiv prin stația radio, prin telefonul mobil și prin SMS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?