Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Un copil din cinci între 5 şi 16 ani nu-şi ajută niciodată părinţii la treburile gospodăreşti


   Un sfert din copiii cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani nu fac nimic ca să-și ajute părinții în treburile gospodărești, iar unul din cinci care mai fac câte ceva recunoaște că face doar ordine în camera lui.
În studiu se mai arată că, în timp ce părinții lor se ocupau în medie patru ore pe săptămână cu treburi casnice când erau adolescenți, copiii lor nu ‘pierd’ nici măcar o jumătate din acest timp. Trei din cinci copii primesc o răsplată sau bani de buzunar pentru ajutor, conform cercetării realizate de Vileda, producător de produse de curățenie. ‘Părinții spun adesea că, în ziua de azi, «copiii sunt atât de ocupați» și se pare că așa e’, arată Lindsey Taylor de la Vileda.   
   ‘Nu numai că există copii care petrec mai puțin timp ajutând în gospodărie decât acum 30-40 de ani, dar și mulți care nu fac nimic să-și ajute părinții. Chiar și lucruri simple, cum ar fi făcutul patului sau strânsul jucăriilor când nu se mai joacă cu ele sunt lăsate acum în seama părinților, tot mai ocupați și ei în zilele noastre. Este foarte important însă să-i învățăm să participe la curățenie, obișnuind-i astfel cu responsabilitățile lor’, adaugă Lindsey Taylor.
   Studiul mai arată că adolescenții și copiii sunt mai amatori în prezent să primească răsplată când ajută la treburile gospodărești, 62% dintre ei primind bani, dulciuri sau permisiunea să petreacă mai mult timp cu prietenii. În plus, ei sunt plătiți mai bine pentru ajutorul dat în gospodărie, primind în medie 4,21 lire pe săptămână, față de părinții lor, care erau răsplătiți cu 3,60 lire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?