Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Rugăciuni pentru cei aflaţi pe patul de spital


   Miercuri 20 iunie, începând cu ora 9.00, la biserica Sfântul Pantelimon din cadrul Spitalului Județean de Urgență se va oficia Taina Sf. Maslu cu un sobor de șapte preoți. Slujba face parte din cele șapte Sfinte Taine ale Bisericii Ortodoxe, fiind singura ce trebuie oficiată de șapte preoți sau măcar de doi, în cazuri excepționale. 
   Taina Maslului este lucrarea sfântă, săvârșită în numele Sfintei Treimi, de către preoții Bisericii, prin care se împărtășește credinciosului bolnav harul nevăzut al tămăduirii sau ușurării suferințelor trupești, întărirea sufletească și iertarea păcatelor. Partea văzută constă din ungerea cu untdelemn sfințit, după ce s-a invocat prin rugăciuni speciale mila lui Dumnezeu prin puterea Sfântului Duh asupra celui bolnav.
   „În urmă cu doi ani, în timpul Postului Paștelui, ne-am gândit să oficiem Taina Sf. Maslu cu soborul de șapte preoți, așa cum apare ea în rânduielile canonice. Ne-am unit șapte preoți și în fiecare post săvârșim la bisericile noastre această Sf. Taină. Nevoia de rugăciune este evidentă mai ales că tot mai mulți oameni ajung pe patul spitalului”, ne spune preotul capelan Ion Gherman, de la Biserica Sf. Pantelimon.
   În acest post se va mai oficia Taina Sf. Maslu cu sobor de șapte preoți la Parohia „Pogorârea Duhului Sfânt” din cartierul Sud (22 iunie), Parohia „Binecredinciosul Voievod Åžtefan cel Mare și Sfânt” tot din cartierul Sud (24 iunie), Parohia „Sf. Gheorghe Sud”, pasaj Vâlcele (25 iunie) și Parohia „Cuvioasa Paraschiva – Armenească” (27 iunie).
   La toate aceste biserici slujba va începe la ora 18.00.

Pr. Dan Pătrășcanu
Parohia Sf. Gheorghe Sud Focșani

                                                                                                                                                            

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?