Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Preotul Marin a fost înmormântat în prezenţa a 2.000 de credincioși


   Un sobor de aproape 50 de preoți, în frunte cu Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei,  Epifanie Norocel, aproximativ 2.000 de credincioși, familia, rudele și prietenii l-au condus pe ultimul drum pe preotul vrednic de pomenire, Tudor Marin, paroh al Bisericii „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, din Piața Unirii din Focșani. Părintele Tudor Marin a plecat în lumea veșniciei pe data de 16 iunie, la vârsta de 69 de ani, după ce a fost înjunghiat mortal în lăcașul de cult, de către Florentin Pușcoiu. Preotul Tudor Marin a luat Evanghelia cu el în mormânt.
   Sicriul cu trupul neînsuflețit al părintelui Marin a fost purtat pe umeri, de zece preoți.  După ce s-a dat roată bisericii, sicriul a fost coborât în mormânt. Oamenii au aprins lumânări, și-au aruncat doliul în groapă și nu au plecat până când sicriul părintelui nu a fost acoperit cu pământ.
„Autoritățile competente trebuie să se îngrijoreze așa cum ne-am îngrijorat toți și să se gândească la ceea ce au de făcut pe viitor ca să nu se mai întâmple asemenea crime odioase”, a spus în cuvântul său Arhiepiscopul Epifanie Norocel.
   Vizibil afectat, părintele protopop Nicolae Cobzaru a spus în cuvântarea sa că toată lumea are ochii secătuiți de lacrimi și că oamenii nu mai au cu ce stropi trupul părintelui Tudor Marin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?