Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Militarul acuzat că a luat şpagă, condamnat cu suspendare


Militarul care a primit șpagă pentru a facilita angajarea unei persoane în armată, dar și complicea sa, o fostă angajată de la Permise Auto, au fost condamnați la câte un an și opt luni de închisoare cu suspendare. Chiar dacă nu s-au prezentat la proces, Ionel Gurău și Elena Pupăză au depus la dosar, prin intermediul avocaților, adrese prin care recunoșteau faptele, tocmai pentru a beneficia de reducerea pedepsei cu o treime.
De la fosta angajată de la permise va fi confiscată suma de 800 de euro. O mie de euro va fi confiscată de la partea vătămată, dat fiind că aceasta este suma pe care i-a restituit-o militarul. „Dispune confiscarea sumei de 800 euro de la inculpata Pupăză Elena, în baza articolului 257 punctul 2 Cod Penal. Dispune confiscarea de la Gogu E. a sumei de 1.000 euro în baza articolului 257 punctul 2 Cod Penal. Obligă inculpații la cheltuieli judiciare”, se arată în sentința Tribunalului Vrancea, care nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.
Ionel Gurău, de 39 de ani, din Focșani, militar angajat la Biroul de Informare – Recrutare, și Elena Pupăză, de 53 de ani, fostă angajată la Serviciul Permise Auto, au fost trimiși în judecată pentru trafic de influență. Elena Pupăză a promis unei rude că va interveni pe lângă militar, pentru a o ajuta pe fiica acesteia să se angajeze în cadrul armatei. Fapta s-a petrecut în luna iunie 2009.
Elena Pupăză a primit 800 de euro, iar militarul 1.000 de euro. Cum nu au rezolvat „problema”, cei doi au fost denunțați. Ionel Gurău a restituit  banii primiți, dar Elena, care între timp și-a pierdut locul de muncă și a fost nevoită să plece în străinătate, nu a avut de unde să dea banii.
Cei doi învinuiți au recunoscut fapta încă din faza de urmărire penală.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?