Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

GALERIE FOTO: Nu eşti sigur ce SPORT ai vrea să practice copilul tău? „Monitorul de Vrancea“ TE AJUTĂ!


   „Monitorul de Vrancea” a început o nouă campanie prin care dorim să ajutăm părinții ce vor să-și înscrie copiii într-un club sportiv. Pe parcursul mai multor ediții vă vom spune unde, când, cum și cu cine pot practica diferite sporturi, copiii dumneavoastră. Astăzi este rândul culturismului. În județul Vrancea, doar într-un singur loc, la Clubul Sportiv Ulise Focșani, există antrenori care se ocupă de descoperirea, formarea și promovarea tinerelor talente.

    Culturismul (în engleză body building „construirea corpului”) este sportul dedicat dezvoltării musculaturii printr-o combinație de antrenamente cu greutăți, mărirea numărului de calorii consumate și odihnă. Culturiștii de performanță își etalează fizicul în fața unei comisii de arbitri, care acordă voturi bazate pe mai multe criterii (masă musculară, definire, separare, simetrie, proporționalitate etc).
   Cel mai celebru culturist al tuturor timpurilor este Arnold Schwarzenegger, care, înainte de a deveni cel mai bine plătit actor din lume și guvernatorul statului California, a fost multiplu campion mondial la amatori și profesioniști, precum și deținătorul a șapte titluri Mr. Olympia, în cea mai importantă competiție a culturismului profesionist.
   În județul Vrancea există un singur club care se ocupă de culturism, CS Ulise Focșani. Antrenorii de la acest club consideră că performanța în culturism și fitness poate fi făcută de orice adult sau copil care se antrenează și are răbdare. De curând s-a introdus în Campionatul Național categoria fitness copiii, unde participă copii cu vârste de 10 ani, luptându-se într-un „sport al frumuseții fizice”.  Clubul Ulise încurajează toate sporturile și sprijină în dezvoltarea forței și a vitezei sportivi de performanță din taekwondo, kick-box, box, judo, rugby și fotbal.
   La clubul Ulise, multe persoane s-au refăcut după ce au suferit accidente și operații, iar în unele cazuri, după un ultimatum dat de doctori. Culturismul întărește structura osoasă și musculară, oxigenează creierul și îi mărește randamentul, dar întărește și sistemul imunitar.
   Destul de greu într-o societate nemiloasă, Clubul Sportiv Ulise are performanțe mari la nivel național și internațional în ramura culturism, printre care amintim șapte titluri de campion național și locurile 8 și 9 obținute la Campionatele Europene. „Rezultatele pe care le avem vin pe fondul practicării acestui sport, unii chiar de 2-3 decenii, Dar satisfacția nu vine de la obținerea unei medalii, ci de la transformarea pe care o are fiecare în „lupta” dusă”, spune antrenorul Florin Ancuța. 
   Mulți copii, cu vârste începând cu 12 ani au început să vină la sala de culturism, nemulțumiți de pregătirea fizică făcută la școală. Abonamentul lunar este destul de accesibil, 40 de lei pentru ședințele de antrenament care se desfășoară dimineața și 50 de lei pentru ședințele din cursul zilei. „Clubul Ulise Focșani participă în fiecare an la concursuri, iar rezultatele confirmă că ne antrenăm după cele mai bune metode. Faptul că văd în fiecare zi modele de viață sanătoasă ne dă o motivație în plus. Adresa clubului este pe strada 8 Martie nr. 4, din Focșani, unde pot răspunde la întrebările celor ce doresc o viață sănătoasă”, a precizat antrenorul Florin Ancuța, de la CS Ulise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?