Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

În noul Consiliu Local, USL deţine majoritatea


   Focșănenii vor fi reprezentați în noul Consiliu Local al municipiului de 21 de consilieri, dintre care 14 consilieri USL, patru APV și trei PP-DD, potrivit repartizării mandatelor în urma numărării voturilor pentru Consiliul Local. Doar șase dintre cei 21 de consilieri locali din vechiul mandat, au rămas și în noua componență, restul fiind nume noi. Dintre consilierii aflați la un nou mandat, patru sunt de la PSD, respectiv: Liviu Oloeriu, Bogdan Matișan, Nițu Radu și Gabriel Pădineanu.
   Pentru mandatul 2012-2016, cei 14 consilieri USL sunt: Liviu Oloeriu (PSD), Bogdan Matișan (PSD), Tudorel Trofin (PNL), Nițu Radu (PSD), Cătălin Vrabie (PSD), Gabriel Necula (PSD), Dragoș Horhocea (PNL), Enache Pătrașcu (PSD), Ionuț Mersoiu (PSD), Dan Buzoi (PNL), Elena Ba-laban (PSD), Gabriel Pădineanu (PSD), Alecsandrescu Dorian (PSD) și Cucu Elena (PNL). 
   În Consiliul Local Focșani vor fi și patru consilieri APV. Primii patru pe listă sunt: Alin Trășculescu (PDL), Neculai Tănase (PDL), Radu Ignat (PDL) și Ionel Preda (PDL). Însă, pedeliștii nu au stabilit, încă, modul în care vor proceda în cazul deputatului Trășculescu, care ar trebui să renunțe la calitatea de parlamentar pentru a fi consilier local, dar și în cazul lui Radu Ignat, care a fost exclus din partid ulterior depunerii candidaturilor. Astfel, locurile celor doi ar putea fi luate de următorii de pe listă: Gheorghiță Berbece (PER) și Lilian Ilie (PNÅ¢CD). O noutate este reprezentată de intrarea în CL Focșani a trei reprezentanți ai Partidului Poporului Dan Diaconescu. Este vorba de Aurel Bâcu, Lionida Milea și Manuela Axente.
   Potrivit Legii nr. 215/2001 a administrației publice locale, constituirea consiliilor locale se face în termen de maxim 20 de zile de la data desfășurării alegerilor. Convocarea consilierilor declarați aleși, pentru ședința de constituire, se va face de către prefect, respectiv Octavian Vieru.
La ședința de constituire pot participa prefectul sau reprezentantul său, precum și primarul Decebal Bacinschi. Lucrările ședinței de constituire sunt conduse de cel mai în vârstă consilier, a-sistat de doi consilieri dintre cei mai tineri. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?