Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

GALERIE FOTO: Cosmin Bogdan Surdu va fi înmormântat astăzi, în Cimitirul Nordic


   Studentul focșănean, omorât duminică dimineață în campusul universitar al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, va fi condus pe ultimul drum, astăzi. Slujba de înmormântare va începe la ora 11.00, tânărul dormindu-și somnul de veci în Cimitirul Nordic din Focșani. Cosmin Bogdan Surdu a murit după ce a fost înjunghiat în inimă. El era singurul copil al familiei. După desființarea posturilor de poliție, infracționalitatea a crescut. În mai, trei tineri, dintre care doi minori, au aruncat un bărbat într-o fântână. În fața anchetatorilor nu au schițat niciun regret. 

   Cosmin Bogdan Surdu, tânărul de 21 de ani care a fost înjunghiat mortal duminică, într-un campus universitar din București, va fi înmormântat astăzi. Apropiații tânărului ne-au precizat că slujba de înmormântare va începe la ora 11.00, tânărul urmând a-și dormi somnul de veci în Cimitirul Nordic din Focșani.
   Duminică dimineață, Cosmin Bogdan Surdu, de 21 de ani, a murit la Spitalul Elias din București, după ce a fost înjunghiat în campusul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București. Focșăneanul, împreună cu câțiva colegi, petrecuse în noaptea respectivă într-un club. La întoarcerea spre cămin, grupul de studenți a fost acostat de trei persoane, care s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice și care au coborât dintr-un BMW cu numere de Bulgaria.
   Bărbații, cu mințile tulburate de alcool, au petrecut la rându-le într-o discotecă de maneliști, tot din Agronomie. Unul dintre ei a încercat să „agațe” pe una dintre fetele cu care era Bogdan, propunându-i acesteia să asculte împreună o manea, la el în mașină. Enervată de abordare, fata i-a retezat-o scurt. Fiind refuzat, bărbatul s-a  luat la harță cu Bogdan, care a îndrăznit să ia apărarea colegei sale. „Ce, bă, prietena ta e șmecheră, nu vă place manelele?”, i-ar fi spus agresorul lui Bogdan.
   Nervos, bărbatul a scos un cuțit și a început să lovească în dreapta și-n stânga.  Unul dintre studenți a fost rănit la brațul drept, un altul s-a ales cu buricul degetului sfâșiat, iar focșăneanului i-a fost înfiptă lama cuțitului în inimă. A căzut ca secerat pe trotuarul din fața căminului în care locuia!
Medicii au ajuns repede la fața locului și l-au transportat pe Bogdan, student în anul I, la spital. A fost supus unei intervenții chirurgicale, dar în ciuda eforturilor medicilor, tânărul a murit la scurtă vreme. Bogdan era singurul copil al familiei Surdu.
   Cunoscuții lui Bogdan Surdu au rămas fără cuvinte la aflarea veștii. Ei spun că tânărul era un băiat foarte cuminte și că ar fi avut viitorul înainte, dacă nu ar fi avut ghinionul să se întâlnească cu criminalul. „Este de neimaginat ceea ce s-a întâmplat. Este groaznic să-ți trimiți singurul copil la facultate și într-o zi să fii sunat și să ți se spună că a fost omorât. Exact așa au pățit părinții lui. Mă bucur că cel care a făcut asta a fost prins. Să putrezească în închisoare, pentru că altceva nu merită. Este o tragedie pentru familia Surdu”, ne-a spus un propiat la familiei.

Criminalul, prins în centrul capitalei
 
   Autorul crimei a fost prins la o zi de la comiterea crimei, respectiv luni. Anchetatorii au precizat că acesta se numește Horațiu Laurențiu Popescu.
   După ce a fost identificat, el a fost dus direct la audieri, iar apoi în arest. Cercetările sunt continuate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București. „Ca urmare a cercetărilor efectuate, a rezultat că suspect de săvârșirea faptei este Popescu Horațiu-Laurențiu, în vârstă de 31 de ani. Parchetul de pe lângă Tribunalul București a dispus la data de 11 iunie 2012 începerea urmăririi penale față de acesta pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat”, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.
   Inițial, criminalul a negat că ar avea vreo legătură cu crima din Agronomiei, după care și-a schimbat discursul și a spus că nu-și mai amintește ce s-a întâmplat deoarece era băut.
   Cei care au asistat la oribila crimă au ajuns la Poliția Capitalei, luni, pentru a fi audiați din nou și pentru a-l recunoaște pe cel care l-a omorat pe Bogdan Surdu.
 
Infractorii fac legea

   Nu este pentru prima dată când infractorii fac legea, zeci de tinerii decedând din cauza acestora, la nivel național. Anul trecut, un tânăr din Craiova a murit, în apropierea liceului în care învăța, fiind înjunghiat pentru că i-a luat apărarea unui amic. Alți tineri au decedat după ce au fost accidentați de șoferi care conduceau mașini de fițe și care nu au învățat la școala de șoferi că la trecerile de pietoni trebuie să acorde prioritate.
   Din păcate însă, nu întotdeauna polițiștii sunt acolo unde trebuie. După ce guvernul pedelist a desființat posturile de poliție, infracționalitatea a crescut. Infractorii au simțit că în sistemul de ordine publică este o breșă și au început să acționeze. La început mai timid, apoi cu mai mult curaj, sperând că nu vor fi prinși niciodată. 
   Chiar și în județul Vrancea, luna trecut s-a înregistrat un record negativ în ceea ce privește crimele. Cea mai răsunătoare a fost crima de la Străoane, când un bărbat a fost bătut și apoi aruncat în fântână de viu, de trei tineri, dintre care doi minori. Cadavrul victimei a fost găsit câteva zile mai târziu în fântână, iar autorii identificați. În fața anchetatorilor, aceștia au povestit cu nonșalanță cum l-au omorât pe bărbat, iar pe chipurile lor nu se vedea nicio urmă de regret.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?