Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

China: celebra armată de teracotă şi-a îngroşat rândurile cu alţi 110 soldaţi


   Arheologii chinezi au descoperit 110 noi războinici din celebra armată de teracotă îngropată în apropiere de mausoleul împăratului Qin Shihuang, din nordul Chinei, a anunțat, luni, un oficial chinez. „Excavațiile realizate într-un sit de 200 de metri pătrați au condus la scoaterea la suprafață a unui total de 110 personaje din teracotă”, a declarat Shen Maosheng, director-adjunct al departamentului de arheologie din cadrul muzeului amenajat la fața locului, în apropiere de orașul Xian. „Ceea ce este cel mai important de această dată este faptul că aceste vestigii au fost descoperite bine conservate, cu desene colorate”, a adăugat el.
   În urma săpăturilor au mai fost descoperite arme și bucăți din care de luptă. Alți 11 soldați din teracotă, de o mărime apropiată de cea a unui bărbat adult, urmează să fie dezgropați în viitorul apropiat, a precizat cercetătorul chinez.
   Celebra armată îngropată, alcătuită din câteva mii de soldați din teracotă îngropați cu caii lor, a fost descoperită în 1974, de câțiva țărani chinezi, care săpau un puț în apropiere de necropola lui Qin Shihuang, primul împărat al Chinei.
   Armata de teracotă, supranumită uneori și „armata de argilă”, reprezintă una dintre descoperirile arheologice cele mai importante din secolul al XX-lea. Locul în care a fost descoperită a devenit unul dintre cele mai frecventate situri turistice din China.
Qin Shihuang a rămas în istorie drept unificatorul imperiului chinez și fondator al dinastiei Qin (221 – 206 î.e.n.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?