Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Mii de lei pentru testarea rujeolei şi rubeolei


   De la apariția primelor cazuri de rujeolă și rubeolă, Direcția de Sănătate Publică (DSP) a cheltuit aproape 10 mii de lei pentru efectuarea testelor de laborator în vederea depistării celor două afecțiuni. Potrivit datelor oferite de reprezentanții DSP, la nivelul județului, 120 de persoane au fost suspecte de rujeolă. În cazul a 78 de persoane, boala a fost confirmată în laborator, iar la alte 19 persoane, boala a fost testată epidemiologic de medici. Toate cele 120 de persoane au fost internate în Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Focșani.
   De la începutul anului, de rubeolă au fost suspectate 177 de persoane. Dintre acestea, în 39 de cazuri, boala a fost confirmată în laborator, iar la alte 109 de medici. Doar două persoane au fost internate în spital din cauza acestei boli.
   Medicii atenționează că rubeola și rujeola sunt două boli contagioase, așa că îi sfătuiesc pe vrânceni să se vaccineze. În stocurile DSP mai sunt peste 2.000 de doze de vaccin împotriva rujeolei și rubeolei. „Pentru a preveni îmbolnăvirile, trebuie să se vaccineze la timp, să se adreseze medicului de fa-milie la orice semn al bolii, pentru că această boală debutează ca o simplă răceală și abia la câteva zile apare erupția. La sugarii între șase luni și un an, există riscul de deces”, susțin medicii vrânceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?