Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Infrastructură rutieră reabilitată şi noi locuri de parcare


   Infrastructura a două zone din municipiul Focșani va fi reabilitată complet. Consilierii locali USL au adoptat în ultima ședință ordinară din acest mandat câteva proiecte de hotărâri privind aprobarea documentației tehnice și a indicatorilor tehnico-economici pentru refacerea infrastructurii rutiere, a trotuarelor și crearea de locuri de parcare în zona străzii Cpt. Stoenescu și în zona Sud, la ansamblul de locuințe 6A, 6B, de pe Bulevardul București.
   Astfel, cetățenii care locuiesc în aceste zone vor avea parte în următoarele luni de condiții mai bune de tra-fic. Pe strada Cpt. Stoenescu se va reorganiza platforma străzii, se vor crea locuri de parcare, se vor aduce la cotă căminele și capacele din rețeaua de canalizare pluvială, se vor reabilita trotuarele de acces în blocuri și căile de acces carosabile și se va reface semnalizarea rutieră. „Prezenta investiție propusă pe strada Cpt. Stoenescu are ca scop reabilitarea circulației în perimetrul delimitat de str. Anghel Saligny și străzile Diviziei și Tinereții, precum și asigurarea unor spații de parcare auto în spatele blocurilor turn din Bulevardul Unirii”, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre al municipalității, semnat de primarul Decebal Bacinschi. Lucrările se vor realiza pe parcursul unui an. Valoarea totală a investiției este de 385.000 lei, prin finanțare din credit intern.
   Åži zona Sud, la ansamblul de locuințe 6A, 6B de pe Bulevardul București, va fi sistematizată și se va reface infrastructura străzilor.
   Lucrările constau în: reabilitarea părții carosabile prin lucrări de ranforsare a îmbrăcăminții asfaltice existente, realizarea accesului auto în incinta blocurilor cu paviment de trafic, trotuare și accese la blocuri cu paviment, preluarea apelor pluviale și deversarea acestora în canalizarea orașului, aducerea la cotă a căminelor și capacelor de canalizare, reactualizarea semnalizării rutiere. În plus, se vor crea 47 locuri de parcare. Valoarea investiției este de 178.000 lei, prin finanțare din credit intern, iar durata execuției lucrărilor este de 6 luni. 
   De asemenea, printr-o altă hotărâre, a fost introdusă și strada Tatulescu pe lista străzilor care vor fi reabi-litate în cadrul programului de „Modernizare și reabilitare drumuri locale în intravilanul municipiului Focșani”. Strada va fi asfaltată pe o lungime de 325 metri liniari. Prin acest program, vor fi reabilitate și modernizate 30 de străzi din reședința de județ. Valoarea totală a investiției este de 10 milioane lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?