Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Consilierii focșăneni, la ședință: se propune acordarea unor pachete cu alimente persoanelor nevoiașe și a unor sume de bani pentru elevi

Consilierii focșăneni au fost convocați pentru ședința ordinară a acestei luni – joi, 30 martie, când vor fi discutate mai multe proiecte de hotărâre. Printre acestea, și câteva privind alocarea unor sume de bani, proiecte propuse de primarul Cristi Valentin Misăilă. Astfel, dat fiind că se apropie Sărbătorile Pascale, unul dintre proiecte vizează aprobarea alocării din bugetul local al municipiului Focșani pe anul 2023 a sumei de 24 mii lei, pentru a fi acordat un sprijin material persoanelor aflate în nevoie socială. Este vorba despre pachete cu alimente în valoare de 120 lei fiecare, numărul persoanelor care ar urma să primească ajutorul cu ocazia Sărbătorilor de Paște, dacă proiectul va trece de voința majoritarilor din Consiliul Local Focșani, fiind de 200. Potrivit proiectului, „Direcția de Asistență Socială Focșani, în vederea acordării pachetelor cu alimente, va stabili lista cu persoanele aflate în nevoie socială, necesarul produselor alimentare și va efectua achiziția acestora conform prevederilor legale”.

Alte două proiecte au legătură cu aprobarea alocării de sume de bani pentru două unități de învățământ din Focșani – Colegiului Economic „Mihail Kogălniceanu” și Colegiului Național „Unirea”. În ceea ce privește CNU Focșani, este vorba despre propunerea alocării a 14 mii lei, pentru acoperirea acoperirea cheltuielilor cu deplasarea profesorului însoțitor al elevului Isac Alexandru la Campionatul Mondial First Tech Challenge, care va avea loc în SUA, între 16 – 23 aprilie. „În perioada 2 – 5 martie la București s-a desfășurat a șaptea ediție a campionatului național de robotică First Tech Challenge. Printre echipele competitoare s-a numărat și Brickbot a Colegiului Național „Unirea” din Focșani, prezentă la toate etapele campionatului cu rezultate în progres. În acest sezon echipa Brickbot a fost câștigătoare a Regionalei I, obținând premiul I – Innovate Award. Uniristul focșănean Isac Alexandru a fost selecționat în urma unui interviu pentru a participa în Houston, USA, la Campionatul Mondial First Tech Challenge, datorită abilităților de care a dat dovadă la campionatul național de robotică. El se numără printre patru robotiști români excepționali, finaliști ai Dean´s List, care au demontrat implicare pe termen lung în comunitatea FIRST, adevărați ambasadori ai spiritului FIRST. Cheltuielile legate de această participare vor fi suportate de Asociația „Nație prin educație”. Având în vedere că elevul Isac Alexandru este minor, este necesară însoțirea lui la această activitate”, se explică în solicitarea CNU.

Aproximativ 17 mii lei este suma propusă în cazul Colegiului Economic, pentru derularea proiectului „Elevul de zi, antreprenorul de mâine” – Târgul firmelor de exercițiu, care este înscris în Calendarul activităților educative naționale și care va avea loc în perioada 27 – 28 aprilie. Banii solicitați de unitatea de învățământ sunt necesari acoperirii cheltuielilor cu materiale promoționale, diplome, CD-uri, premii în bani, panouri expoziționale și alte consumabile. „Grupul țintă este format din 200 de elevi de la clasa a XI-a, învățământ zi, din cadrul Colegiului Economic, sub coordonarea directă a 20 de profesori și 200 de elevi ai liceelor tehnologice partenere, sub coordonarea a 30 profesori”, se explică în documentație.

O solicitare privind alocarea unei sume de bani a fost transmisă și de către Palatul Copiilor Focșani, respectiv un sprijin financiar în sumă de 107,94 mii lei. Defalcat, este vorba despre 40,67 mii lei pentru achiziția de materiale consumabile, 52,23 mii lei – obiecte de inventar și 15,04 mii lei – mijloace fixe. Este vorba despre materiale necesare cercului de Aeromodele și Rachetomodele – profesor Ionuț Valentin Ștefan, a celui de Dans Modern – profesor coordonator Ana Manu, și a celui de Pictură, profesor coordonator Emil Lazăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?