Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Focşănenii pot solicita ajutoare de urgenţă


   Focșănenii care se află în situații de necesitate deosebite, altele decât cele cauzate de calamități naturale, incendii sau accidente, pot beneficia de ajutoare de urgență acordate prin dispoziția primarului Decebal Bacinschi. În acest sens, în ședința Consiliului Local de marți a fost aprobată o hotărâre care stabilește ce persoane pot intra în posesia acestor ajutoare și modul de acordare.
   Astfel, pot beneficia de ajutoare de urgență persoanele care suferă de boli grave dovedite cu acte medicale, care necesită investigații medicale la clinici de specialitate, intervenții chirurgicale, procurarea unor dispozitive medicale, cu prescripția medicului, din care să rezulte starea de urgență.
Altă categorie de beneficiari sunt tinerii și copiii proveniți din centre rezidențiale sau ai căror părinți au decedat, care nu au posibilități să întrețină familia și care au rezultate deosebite la învățătură, pentru continuarea studiilor.
   Primarul va sprijini și persoanele singure sau  familiile nevoiașe, cu venituri până la 400 lei/lună/membru de familie, pentru achitarea unei părți din datoriile la utilități de strictă necesitate: apă, energie electrică, gaze naturale, energie termică sau datorii acumulate la întreținere. Åži copiii minori care sunt preluați de familii cu venituri mici, în cazul decesului ambilor părinți, vor fi ajutați. Åži în cazul decesului unei persoane dintr-o familie ale cărei venituri nete pe membru sunt sub nivelul salariului minim pe economie, urmașii pot beneficia de ajutor de înmormântare. Primăria va suporta și o parte din cheltuielile ocazionate de decesul unei persoane în străinătate, pentru repatrierea căreia familia nu are posibilități să suporte costurile ridicate. Ajutoarele se acordă de primarul Decebal Bacinschi, prin Serviciul Public Local de Asistență Socială (SPLAS) Focșani, și în cazul altor evenimente de forță majoră. „Ajutoarele de urgență se stabilesc în bani sau în natură și reprezintă măsuri financiare destinate asigurării unui standard minim de viață, susținerii familiei și copilului”, se arată în proiectul de hotărâre semnat de primarul Decebal Bacinschi.

Beneficiarii trebuie să folosească banii corect

   Nu beneficiază de aceste ajutoare familiile sau persoanele singure care au datorii la bugetul local și care au beneficiat de ajutoare pentru încălzirea locuințelor pe perioada sezonului rece. Solicitantul trebuie să depună o cerere scrisă, însoțită de documente doveditoare, la sediul SPLAS, ulterior urmând să se efectueze o anchetă socială. După acordarea sumei, beneficiarul ajutorului de urgență trebuie să prezinte în termen de 30 de zile documentele justificative din care să rezulte că ajutorul a fost utilizat conform dispoziției primarului. Dacă beneficiarul nu poate dovedi modul în care a utilizat ajutorul acordat sau a dat o altă destinație acestuia, SPLAS va întocmi documentele legale pentru recuperarea sumei acordate. 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?