Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Absolvenţii de liceu au 60 de zile să se înscrie la AJOFM


   Tinerii au la dispoziție două luni de la absolvirea liceului pentru a se înscrie la AJOFM, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă și pentru a primi indemnizație de șomaj. Termenul de 60 de zile de la absolvire se calculează de la 1 iulie și se încheie chiar înainte de afișarea rezultatelor la Bacalaureat.
Valoarea indemnizației de șomaj este de 50% din valoarea indicatorului social de referință luat în calcul la stabilirea Bugetului Asigurărilor de Åžomaj și se acordă pentru o perioadă de șase luni. Pentru anul în curs, acest indicator de referință este de 500 de lei.
   Legea 76/2002 prevede o serie de stimulente pentru absolvenții care se angajează, dar și pentru angajatorii cu care aceștia au încheiat contract de muncă. „Documentele cu care trebuie să se pre-zinte absolvenții la AJOFM Vrancea pentru înregistrare sunt următoarele: cartea de identitate, adeverință de la medicul de familie cu înscrisul «apt de muncă», copie după diploma de studii sau adeverință de absolvire”, a transmis Daniela Brihoianu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?