Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Un milion de lei pentru Catedrala din Focşani


   Consilierii locali USL au aprobat ieri cu unanimitate de voturi proiectul de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar parohiei „Sf. Cuvioasa Parascheva”, catedrala din Focșani. Sprijinul constă în alocarea sumei de 1 milion de lei din bugetul local al municipiului pentru anul 2012. Banii vor fi folosiți pentru lucrări la structura metalică de la turla mare a catedralei, aflată în construcție. „Alocarea sumei se va efectua pe baza documentelor justificative prezentate de Parohia Sf. Cuvioasa Parascheva – Noua Catedrală Focșani și verificate de specialiștii din cadrul Serviciului investiții, administrarea fondului locativ”, se arată în hotărârea adoptată ieri în Consiliul Local.   
   Lucrările rămase de executat la catedrală însumează 11,5 milioane lei. Åži la începutul acestui an, Primăria și Consiliul Local Focșani au alocat un milion de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Ortodoxă „Nașterea Maicii Domnului și Sfânta Cuvioasa Parascheva”. Suma a fost destinată ridicării turlei mari. Proiectul Catedralei a fost demarat în anul 2000, la inițiativa președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan și la solicitarea mai multor enoriași, dar și a clerului care cerea ca Vrancea să aibă o Catedrală Ortodoxă. Pentru aceste lucrări au fost alocate fonduri în perioada 2001-2004, în timpul guvernării PSD. După 2004, investiția a fost sistată de puterea PD-L, așa cum s-a întâmplat și cu celelalte investiții aflate în derulare în județ. Lucrările la Catedrală au fost reluate în anul 2008. De atunci și până în prezent, Consiliul Județean Vrancea a alocat 5 milioane de lei pentru acest lăcaș de cult.
   În ședința de Consiliu Local de ieri au fost alocate sume și pentru parohiile „Buna Vestire” – 15.000 lei, „Åžtefan cel Mare” – 20.000 lei și „Sf. Mina” – 15.000 lei.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?