Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

George Băeşu este preşedintele ANRP


   Fostul deputat social-democrat de Vrancea George Băeșu este, de ieri, președintele Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP). Ordinul de numire în funcție a fost publicat în Monitorul Oficial, iar aseară aceasta luase în primire deja noul post. Din septembrie 2009 și până în prezent, el a îndeplinit funcția de consilier economic în cadrul Ambasadei României din Grecia. 
   George Băeșu a declarat că va avea mult de muncă, având în vedere că mulți români încă mai așteaptă să li se restituie proprietățile confiscate abuziv înainte de 1989 sau să li se acorde despăgubiri. „Åžtiu că va fi mult de muncă, dar am vrut să fiu din nou acasă, alături de colegii mei din partid, de vechea echipă, de familie. Åžtiu că va fi o misiune grea, căci va trebui să identific soluții pentru toți cei care trebuie să fie despăgubiți, deși soluțiile financiare sunt limitate. Am considerat că mi se potrivește această funcție și am acceptat-o”, a spus George Băeșu.
   Acesta a afirmat că noua slujbă nu-l ia prin surprindere, având în vedere că s-a ocupat de restituirea proprietăților către foștii proprietari încă de pe vremea când lucra la Prefectura Vrancea, iar apoi și pe perioada cât a fost deputat, fiind membru al comisiei juridice. „Este o misiune destul de grea și vreau să mă achit bine de ea. Eu vreau binele României, al Vrancei, al Focșaniului. Voi sprijini, în activitatea mea, Focșaniul și Vrancea”, a precizat Băeșu.
   George Băeșu a adăugat că urmează ca în zilele următoare să discute cu reprezentanții Ministerului Economiei despre calitatea sa de consilier economic la Ambasada României în Grecia. În opinia sa, cel mai probabil va fi suspendat din funcție. El a fost numit consilier economic în septembrie 2009, mandatul său urmând a se încheia în septembrie 2013.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?