Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Pedeliştii vor să instaureze DICTATURA HULIGANISMULUI în municipiul Focşani


   Deputatul second hand care candidează la Primăria Focșani continuă să încalce legea și să obstrucționeze activitatea echipelor tehnice trimise de Primăria Focșani să restaureze legalitatea, prin îndepărtarea bannerelor uriașe, amplasate ilegal pe fațadele mai multor blocuri din oraș. „Această împotrivire se manifestă în mod violent, prin amenințări și gesturi menite a crea presiune, prin profe-rarea de injurii și limbaj violent la adresa organelor statului menite a restabili ordinea. Candidatul ApV uită însă să menționeze că este în ilegalitate, că a încălcat legea în nenumărate rânduri și că ceea ce dorește el să facă îl poziționează nu numai în afara legii, dar și în afara consensului demonstrat de toți ceilalți candidați, care desfășoară o campanie civilizată și curată”, se arată într-un comunicat remis ieri de Primăria municipiului Focșani.
    Încă din luna aprilie a acestui an, Consiliul Local Focșani a aprobat o Hotărâre prin care se stabileau limitele ce trebuie respectate în executarea afișajului electoral. Bazată pe experiențele neplăcute din anii precedenți, când unele partide politice au produs foarte multe neplăceri cu aceste afișaje necontrolate, hotărârea în cauză stabilește ca afișajul să se facă numai în locurile special destinate și care au fost repartizate de comun acord, inter-zicând totodată orice alt tip de afișaj. Această Hotărâre a Consiliului Local Focșani a primit și avizul de legalitate din partea Instituției Prefectului Vrancea și este obligatorie. Acest lucru nu a contat pentru candidatul ApV, actual deputat PDL second-hand și pentru echipa sa de campanie. Astfel, aceștia au încălcat toate aceste prevederi legale și au afișat mash-uri foarte mari pe frontonul clădirilor din zona bulevardelor principale ale orașului. „Aceste afișaje au fost făcute încălcând prevederile legale, atât Hotărârea Consiliului Local, cât și prevederile referitoare la urbanism, care impun solicitarea de certificat de urbanism și autorizație de construcție. Sesizat, Biroul Electoral Municipal a luat act de această situație și a emis Hotărârea 170/25.05.2012 prin care dispune îndepărtarea acestor materiale de propagandă electorală și solicită primarului să pună în aplicare această decizie”, transmit reprezentanții Primăriei Focșani.

Legea trebuie respectată de toți!

   După toate aceste încălcări ale legii, precum și după Hotărârea BEM, candidatul pedelist și echipa sa au continuat să obstrucționeze activitatea echipelor tehnice trimise de Primărie să restaureze legea. „Desigur, 4 ani în care, fiind la pu-tere, au făcut tot ceea ce au dorit, în disprețul legii, nu se pot șterge atât de ușor din memoria acestui personaj și din cea a celorlalți acoliți, membri PDL. Îl anunțăm însă că partidul domniei sale, de care acum se dezice în fiecare zi, nu mai deține puterea în această țară și că legea își va spune cuvântul indiferent de vociferările pe care domnia sa le practică zilnic. Primăria Munici-piului Focșani va lua toate măsurile legale ce se impun și solicită și celorlalte organe ale statului, care au responsabilități în acest domeniu, să-și facă datoria și nimic mai mult!”, mai transmit reprezentanții Primăriei Focșani.
   De menționat că ieri, Biroul Electoral Județean (BEJ) Vrancea a respins contestația formulată de ApV, privind amplasarea ilegală a mash-urilor pe fațadele blocurilor, ca neîntemeiată. „Măsura stabilită prin Hotărârea numărul 170/25.05.2012 a Biroului Electoral de circumscripție Municipală numărul 1 Focșani va fi dusă la îndeplinire de primarul municipiului Focșani”, se arată la articolul 2 din Hotărârea nr. 35/28.05.2012 a BEJ Vrancea.

Circ ieftin, marca PDL

   De la urlat pe străzi într-un mod grobian, echipa portocalie a ajuns la șantaj. Apeviștii l-au pus pe unul dintre ei să amenințe că își dă foc. El a procurat un bidon de bere de un litru în care a pus câteva sute de mililitri de benzină. Ajuns în fața bannerului din Piața Unirii, apevistul a amenințat că dacă se atinge cineva de cârpa atârnată pe bloc, el își dă foc. Unul dintre jandarmii prezenți a încercat să-l liniștească și să-l convingă că portocaliii nu au respectat legea când au decis să atârne mash-urile pe pereții clădirilor. Cu toate că ar fi renunțat din start la bidonul cu benzină, pentru a se da în spectacol, membrul PDL s-a trântit pe jos și a arătat că este în stare să se facă de râs și mai rău. Focșănenii care au asistat la scena de spectacol ieftin au spus că „e greu acum după ce ani de-a rândul nu ți-a păsat de lege, să fii nevoit să o respecți”.
   PDL-istul deposedat de bidonul pe care l-a fluturat fricos a fost sancționat cu avertisment pentru tulburarea liniștii publice, iar bannerul a fost coborât. Pe lângă mash-ul din Piața Unirii au mai fost coborâte și cele de la „Ceasul Rău”, sensul giratoriu din Obor și de pe blocul de lângă clădirea Direcției de Finanțe.
   În cursul acestei zile vor fi coborâte și celelalte bannere, amplasate în total dispreț față de le-gislația în vigoare.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?