Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

ATENȚIE, bugetari! PNL amenință cu concedieri masive și vrea sâmbăta zi lucrătoare

Liberalii nu au ajuns (…) la guvernare, dar dezvăluie care sunt planurile lor atunci când vor ajunge la putere, scrie capital.ro. „Zeci de mii de bugetari vor fi dați afară. O spune șeful PNL, Ludovic Orban, care anunță concedieri masive la stat. Orban le-a pus gând rău angajaților care au intrat în sistemul public, în ultimii doi ani. Liberalul spune că aceștia nu au nici o treabă cu cariera de funcționar public. „60.000 de oameni au fost angajați în sistemul public, în ultimii 2 ani. Toți funcționarii publici de carieră, din sănătate, din învățământ, din deconcentrate, au fost puși în situația de fi conduși de politruci. Toți angajații care au intrat pe ușa din dos trebuie să se teamă. Este un haos în toate instituțiile, cu oameni care nu au treabă cu o carieră de funcționar public. Vrem să aducem meritocrația la stat”, a anunțat Ludovic Orban, conform B1TV”, scrie sursa citată.

Pe de altă parte, conform antena3.ro, „o schimbare legislativă ar putea schimba programul de muncă al românilor. PNL a depus un proiect de lege prin care vrea să facă sâmbăta zi lucrătoare. Anunțul a fost făcut de șeful Serviciului de Comunicare al Ministerului Muncii, Cristian Vasilcoiu. Proiectul ar lăsa la latitudinea angajatului să aleagă dacă muncește sâmbătă plătit sau la schimb cu o altă zi liberă din săptămână. „Viitorul fost ministru PNL al Muncii vrea sa facă sâmbăta zi lucrătoare! Hai ura!”, a scris Cristian Vasilcoiu pe Facebook.”

Liberalii vor să modifice Codul Muncii astfel încât repausul săptămânal să poată fi redus la o zi. „Cu acordul salariatului, munca prestată cu caracter ocazional, într-o zi de repaus săptămânal, se poate compensa şi doar financiar, dar durata ei nu poate depăşi 8 ore, astfel încât repausul săptămânal să fie de minim 24 de ore. Munca prestată în această situaţie se va plăti cu un spor de minim 75 % din salariul de bază, agreat între salariat şi angajator”, prevede modificarea propusă de parlamentarii PNL.

Vă reamintim că în urmă cu aproximativ două săptămâni, liderul senatorilor PNL Florin Cîţu a declarat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că doar o parte din bugetari vor rămâne într-o presupusă „guvernare liberală”. El afirma că majoritatea bugetarilor sunt „praf la locul de muncă” și voia ca aceștia să rămână fără tichete de vacanță, vouchere și sporuri.

1 COMENTARIU

  1. Deci vor sa reduca si sporul de 100% pentru lucru in zi de odihna si vor sa refaca saptamana de lucru de 6 zile. nCum explica dl Valceanu este o minciunica ambalata pentru a induce lumea in eroare. De fapt se vrea sa se desfiinteze sambata ca zi de odihna. Cum vine asta? Parca spun ca economia este pe butuci. Daca este pe butuci de ce vor sa extinda saptamana obligatorie de munca? Pe langa faptul ca ii platesc pe majoritatea lucratorilor cu salariul minim pe economie ii mai obliga si la ore suplimentare platite prost si o saptamana de lucru mai lunga. Ce vor? sa scoata si sufletul din oameni? Sunt niste mizerabili. Nu le mai ajung banii pe care-i fura de la bugetul statului si de la lucratori?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?