Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

GALERIE FOTO: Bilieştiul este acasă pentru Ovidiu Butuc


   Pentru primarul comunei Biliești, Ovidiu Butuc, localitatea pe care o reprezintă este ca și casa lui. Împreună, locuitori, consilieri comunali, viceprimar și primar au trecut peste distrugeri și peste deznădejde și acum comuna Biliești, inclusiv cătunul Sasu arată mai bine decât înainte de nenorocire. Peste locurile prăpădite de apele inundației din 2005 a crescut noul sediu al Primăriei, iar în cel vechi, de dinainte de 1968, au rămas cabinetul medical, grădinița și școlile care au fost reabilitate și modernizate.
   Primarul Butuc nu-și arogă frumusețea comunei și spune că gospodarii comunei au făcut satele mai frumoase, mai arătoase. Principalul drum comunal a fost asfaltat, apa curentă a ajuns în sute de gospodării, iar construirea rețelei de canalizare este aproape terminată. În cei opt ani din noua sa existență, comuna Biliești a devenit, prin oamenii săi, un punct de referință în Vrancea. Guvernările din acești ultimi ani au fost mumă pentru localitățile conduse de primari portocalii și ciumă pentru cele cu primari PSD.
   Cu atât mai remarcabile apar schimbările în bine de la Biliești. „Bilieștiul, ca și Sasu, sunt acasă pentru mine și neamurile mele, și pentru vecinii mei și toți consătenii. Åži pentru cei care trăiesc aici, și pentru cei plecați din sat prin țară ori prin lumea largă. Pentru cei din sat, spre ce ar trebui făcut ca viața să le fie mai ușoară. Pentru cei plecați, gândul se duce spre cei     de-acasă, dacă sunt sănătoși, dacă au ce le trebuie, dacă sunt respectați, dacă le mai deschide cineva ușa să le spună bună ziua și să-i întrebe de sănătate. Åži pentru unii și pentru alții, reînființarea comunei Biliești a fost de mare ajutor. Nu au mai fost nevoiți să piardă timp și bani pentru a merge la Suraia ca să-și procure acte, să lămurească cele de lămurit cu administrația”, spune primarul Butuc.
   Alături de echipa pe care a adunat-o în jurul său, Ovidiu Butuc știe că va face lucruri noi în Biliești, dar numai cu ajutorul USL. În următoarele zile, la Biliești începe asfaltarea celor 2,6 kilometri de străzi pentru care primarul Ovidiu Butuc trebuie să scoată autorizația în următoarele zile.
   De asemenea, în cel mult o lună începe construirea unei baze sportive pentru tineret. „Noua guvernare, cea a USL, va fi, cu siguranță, mult mai aplecată spre nevoile oamenilor. Un Consiliu Local și un primar al USL la Biliești vor putea face mai mult și mai bine pentru bilieșteni și săseni decât le-a permis să facă demolatoarea putere pedelistă! Pentru mine, pentru neamurile mele și vecinii mei și toți consătenii va putea fi mult mai ușor să spună că Bilieștiul este un acasă mai senin, mai primitor, în care merită să trăiești!”, spune primarul Ovidiu Butuc care îi invită pe 10 iunie pe toți locuitorii comunei la secțiile de votare pentru a schimba în bine viitorul Bilieștiului.
   Primarul Butuc este totuși dezgustat de modul golănesc în care principalul contracandidat la funcția de primar, PDL-istul Vasile Chirilă, înțelege să-și promoveze imaginea în campania electorală instigându-i pe locuitorii din Sasu împotriva primarului. Vasile Chirilă, după ce a fost câțiva ani director executiv la APIA Vrancea, pus în jilț de fruntașii PDL pe care i-a slugărit, acum pozează în salvatorul comunei Biliești, deși el ar fi un navetist care locuiește în fiecare noapte din viața lui la Focșani.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?