Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Două şcoli din Vrancea, în vizorul ARACIP


   Reprezentanții Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) se află în Vrancea, în aceste zile, unde vor desfășura o serie de controale la două unități de învățământ. Sunt vizate de controlul oficialilor de la București Åžcoala nr.2 din Adjud, unde inspectorii se vor deplasa în cursul zilei de astăzi, și Åžcoala de la Biliești. În teritoriu, alături de inspectorii ARACIP, se va deplasa și inspectorul școlar Ion Ionașcu, în calitate de reprezentant al Inspectoratului Åžcolar Județean.
Scopul acestor controale ARACIP ține de evaluarea, de către oameni din exterior, a calității educației oferite de instituțiile de învățământ preuniversitar și de alte organizații furnizoare de educație și autorizarea, acreditarea și evaluarea periodică a unităților de învățământ preuniversitar. În baza celor constatate, inspectorii ARACIP vor propune Ministerului Educației programe de studii și calificare profesională, adaptate specificului fiecărei unități de învățământ în parte.
   De asemenea, aceste controale stau la baza elaborării standardelor de referință și indicatorilor de performanță, a metodologiei de evaluare instituțională și de acreditare, manualelor de evaluare internă a calității, ghidurilor de bune practici, a unui raport anual cu privire la propria activitate, fiind date totodată și recomandări de îmbunătățire a calității învățământului preuniversitar, a codului de etică profesională a experților în evaluare și acreditare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?