Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

VIDEO şi GALERIE FOTO: Oprişan şi Bacinschi s-au întâlnit cu oamenii de afaceri vrânceni


  

 

   Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, vicepreședinte al Partidului Social Democrat, și primarul municipiului Focșani, Decebal Bacinschi, candidatul Uniunii Social Liberale pentru un nou mandat, s-au întâlnit ieri după-amiază cu oamenii de afaceri din Vrancea pentru a le face cunoscute măsurile de relansare economică ce vor fi luate în perioada următoare. Marian Oprișan le-a spus patronilor că toate măsurile distructive luate de guvernarea portocalie vor fi stopate. De asemenea, președintele Consiliului Județean Vrancea a vorbit despre încurajarea investitorilor străini în județ prin asigurarea infrastructurii și a suportului instituțional de care au nevoie. Interesul lui Marian Oprișan este crearea de locuri de muncă și transformarea județului în „Vrancea puternică”.

   Oamenii de afaceri din Vrancea s-au întâlnit, ieri după-amiază, cu președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, vicepreședinte al Partidului Social Democrat, și primarul municipiului Focșani, Decebal Bacinschi, candidatul Uniunii Social Liberale pentru un nou mandat.
   Marian Oprișan le-a vorbit patronilor despre planurile sale la nivel de județ în mandatul care urmează, dar și despre măsurile de încurajare a mediului de afaceri prin asigurarea unui climat favorabil din punct de vedere instituțional și de infrastructură. „Mă bucur foarte mult să vă revăd și vă mulțumesc pentru faptul că ați răspuns invitației noastre. Nu prea ne-am văzut în ultima vreme și poate era mai bine să ne vedem, dar vă spun că ne-am fi văzut degeaba. Ne-am fi văzut degeaba din cauza condițiilor vitrege pe care guvernele maghiare și pedeliste care s-au succedat în ultimii patru ani le-au impus inclusiv mediului de afaceri, iar modul în care au procedat a făcut ca economia României să se afle la limita cea mai de jos a rezistenței. Dumneavoastră, pe propriile puteri, pe propriile convingeri și pe propria muncă, ați ajuns undeva în mediul de afaceri din județul Vrancea. Aveți în spate oameni care formează echipe în companii, ați avut o atmosferă bună și ați făcut tot ceea ce a fost posibil pentru angajați pentru a nu-i trimite acasă, cu toate vicisitudinile vremurilor pe care le-ați traversat în ultima perioadă și ați făcut eforturi pentru asta. Åžtiu că nu v-a fost ușor să rezistați”, le-a spus Marian Oprișan, oamenilor de afaceri.
   Åžeful administrației județene i-a asigurat de faptul că a făcut tot ce i-a stat în putință, în calitatea sa de vicepreședinte al PSD, pentru ca ultimul Guvern, Ungureanu, să plece. „Unii spun că am luat niște traseiști, niște oameni din alte partide, și am dărâmat Guvernul. Nu am dărâmat Guvernul pentru noi, ci în mod democratic, pentru poporul român. Eu am făcut acest lucru în special pentru vrânceni”, a spus președintele Consiliului Județean.

Marian Oprișan își dorește aeroport la Focșani

  Vicepreședintele PSD, candidatul USL pentru un nou mandat în fruntea administrației județene, a amintit și de indiferența Guvernului anterior, care nu a răspuns 80 de zile, cât a condus România, la telefon, la memorii cu probleme de viață și de moarte ale cetățenilor județului Vrancea.
Marian Oprișan a vorbit și despre investițiile străine în județ, precizând că „nu vine nimeni dacă nu ai infrastructură, dacă nu ai autostradă sau aeroport”. „Eu îmi doresc foarte mult ca în Focșani să facem un aeroport care să răspundă la necesitățile acestei comunități. Vom avea autostradă și cred că vom avea aeroport, parc industrial, pe care cele două guverne, Boc și Ungureanu, mi l-au refuzat sistematic din rațiuni politice”, a declarat Oprișan. El a promis că nu se va opri până când cei care au condus țara nu vor răspunde la cine sunt banii pe care România i-a împrumutat în ultimii patru ani și până când fiecare va avea conștiința că nu trebuie să se mai întâmple ce s-a întâmplat. El i-a asigurat pe patroni că noul Guvern USL este format din oameni mai buni, mai drepți, mai corecți și mai pricepuți decât cei care au guvernat în ultimii patru ani. „An de an, cele două Guverne au mutilat bugetele locale ale administrațiilor publice conduse de primari sau președinți de consilii județene PSD. Acesta este tabloul complet a ceea ce înseamnă o guvernare ires-ponsabilă. Noi, cei de la USL, ne vom ține toate promisiunile pe care le-am făcut și vom repara tot ce a fost distrus. Vom modifica toate actele normative care sunt împotriva companiilor mici, mari și mijlocii. Vom modifica tot cadrul legislativ care a produs mari dezavantaje investitorilor autohtoni„, a promis Marian Oprișan.

Vrancea trebuie să devină puternică

   Vicepreședintele PSD i-a rugat pe administratorii vrânceni ca, pe viitor, să aștearnă pe hârtie tot ceea ce au nevoie pe plan local, pentru ca doleanțele lor să fie aduse la cunoștința Guvernului, pentru a fi luate măsuri benefice pentru județul Vrancea. Oprișan i-a asigurat pe oamenii de afaceri de tot sprijinul de care au nevoie pentru a le face vrâncenilor un trai mai bun.
   De asemenea, președintele CJ a precizat că instituțiile publice deconcentrate trebuie să treacă sub autoritatea consiliilor județene și locale, așa cum se întâmplă în Uniunea Europeană. „Când un director de instituție publică vede un director de companie care creează plusvaloare și plătește taxe și impozite, să-i înghețe sângele și să se gândească la faptul că salariul lui este plătit din efortul și din munca tuturor. Nu vreau să mai văd directori de instituții care nu-i așteaptă pe directorii marilor companii, mari plătitoare de taxe, pe scări. Ceea ce se întâmplă în Ministerul de Finanțe și în Direcția Generală a Finanțelor Publice Vrancea este inacceptabil”, a calificat președintele Consiliului Județean Vrancea, atitudinea angajaților de la Finanțe față de administratorii de societăți comerciale. „Aceste practici trebuie să înceteze în primul moment când vom putea să facem ceea ce trebuie să facem pentru această comunitate”, a adăugat Marian Oprișan care le-a recomandat angajaților statului să zâmbească mai mult.
   La final, președintele Consiliului Județean le-a spus celor aproximativ 60 de oameni de afaceri prezenți la întâlnire că scopul său este ca Vrancea să devină puternică.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?