Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Rezident Ex concertează în premieră în România în august


Trupa Rezident Ex, un ‘supergrup’ din care fac parte unii dintre cei mai buni muzicieni români ‘risipiți în cele patru zări’, avându-l ca solist pe Ovidiu Ioncu-Kempes (ex-Cargo), va susține primul concert în România pe 5 august, la Vama Veche, la festivalul Folk You, organizat de Mișcarea de rezistență.
Potrivit unui comunicat, ideea înființării supergrupului Rezident Ex a apărut atunci când compozitorul și chitaristul Tavi Iepan, fondator al grupului Cargo, și Adrian Popescu, chitarist al aceluiași grup la începutul anilor ‘90, s-au reîntâlnit, într-un club din Arad, cu Simona Ioncu, care i-a anunțat că soțul ei, Ovidiu Ioncu-Kempes, vocea-emblemă a formației Cargo, își dorește să se întoarcă pe scenă.
Proiectul din care urmau să facă parte unii dintre cei mai buni muzicieni români, dublat de plăcerea de a cânta din nou acasă, a prins repede contur și astfel au început înregistrările pentru un album. El conține piese compuse de Tavi Iepan, unele dintre ele devenite hituri – ‘Povestiri din gară’, ‘Brigadierii’, ‘Buletin de știri’ – , altele complet necunoscute marelui public – ‘Catedrala sufletului’, ‘Închis, caz de boală’, ‘Camera viselor’, ‘Fotografia’, ‘Oglinda’, ‘Iarna’ – și va reprezenta desprinderea definitivă de perioada Cargo.
În paralel, pentru a marca acest nou început, Tavi Iepan lucrează la cel de-al doilea album al Rezident Ex, cu piese noi, compuse special pentru vocea lui Kempes, la care își aduc contribuția toți membrii acestui nou grup.
Din formație fac parte Adrian Popescu (chitară, inginer de sunet), Christian Podratzky (bass), Florin Cvasa (percuție), Ovidiu Ioncu – Kempes (voce), Tavi Iepan (chitară).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?