Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Elevii romi sunt invitaţi la liceu


   Elevii de etnie romă, de clasele a VIII-a, sunt îndemnați să își continue studiile. Reprezentanții Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) și cei ai Partidei Romilor „Pro Europa” au demarat, ieri, campania „Noi îți dăm recomandarea”, care se va derula până pe 25 mai. 
   Zilnic, câte o echipă formată din inspectorul pe minorități și reprezentanți ai Partidei Romilor va merge în școlile în care învață elevi romi, pentru a-i îndruma să se înscrie la licee, pe locurile ce le sunt rezervate. 
   Prima acțiune din cadrul campaniei s-a desfășurat ieri, la școlile din Tâmboiești și Slobozia Bradului. Astăzi, echipa va sta de vorbă cu copiii romi care învață în școlile din Măicănești, Ciorăști și Bălești. Mâine vor primi vizita inspectorilor și a liderilor romilor elevii din Mărășești și Adjud, iar vineri cei din Suraia și Vulturu. Campania de informare a elevilor romi de clasa a VIII-a va continua luni, în unitățile de învățământ din Focșani, pentru ca marți să fie vizitați elevii din Câmpuri și Vidra, iar miercuri cei din Panciu.
   În anul școlar precedent, s-au înscris la liceu, pe locurile rezervate, 43 de elevi romi vrânceni. Alți 7 absolvenți au ales licee din județul Buzău.
   Pentru anul școlar 2012 – 2013 vor fi puse la dispoziția elevilor romi, la fiecare clasă formată, câte două locuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?