Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Interviuri cu scriitori, într-un volum unic


   Scriitorul vrâncean Culiță Ioan Ușurelu a lansat, recent, un volum de carte unicat în România, intitulat „Scriitori contemporani din Vrancea, prin interviuri”. Volumul aduce în atenția cititorilor personalități marcante ale literaturii vrâncene contemporane, dar și naționale. Printre cei intervievați se numără academicianul Valeriu Cotea, politicianul Varujan Vosganian, Irina Mavrodin, Constantin Frosin, Constantin Coroiu, Ionel Bandrabur, Adrian Botez, Florinel Agafiței, Dumitru Pricop, Paul Spirescu, Gheorghe Neagu, Åžtefania Oproescu, Virgil Panait, Janine Vadislav, Ion Lazăr da Coza, Raul Ionescu, Gheorghe Suchoverschi, Gheorghe Stroia sau Liana Enache. În total, 60 de scriitori sunt prezentați cititorilor, inclusiv autorul volumului, Culiță Ioan Ușurelu.
   Cartea „Scriitori contemporani din Vrancea, prin interviuri” poate fi achiziționată de la toate chioșcurile de ziare din Focșani, Mărășești, Adjud, Panciu, Odobești, dar și din librăriile din județ. „Monitorul de Vrancea” este partener și susține acest proiect editorial, lansat de scriitorul Ușurelu.
   Volumul, așa cum însăși autorul îl prefațează, reprezintă o operă literar – artistică, cum nu s-a mai realizat niciodată. Autorul a încercat să prezinte diverși autori într-o altfel de lumină, evidențiindu-le calitățile de mari scriitori prin intermediul unor interviuri.
   Noutatea este că subiecții nu sunt prezentați doar ca scriitori, ci și în ipostaza de oameni simpli, cu dorințe, aspirații și gânduri interioare. „Am putut face abstracție de aceste atitudini doar pentru că am dorit să aduc în cartea mea cât mai mulți scriitori din peisajul literar vrâncean în primul rând, membri ai Uniunii Scriitorilor din România legați într-un fel de Vrancea, indiferent de limbaj, de frustrările care-i macină și care nu au găsit alt loc de manifestare decât într-un interviu. Pe mine m-a interesat doar ca publicul să-i cunoască, așa cum se prezintă ei însuși. Cei care au scos fum și flăcări pe nări și pe gură s-au autocaracterizat deja, mie rămânându-mi doar un rol minor, acela de a fi privitor «ca la teatru»”, a precizat Culiță Ioan Ușurelu, în prefața volumului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?