Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

O sută de vrânceni şi-au făcut spirometrii, gratuit


   O sută de vrânceni au beneficiat, săptămâna aceasta, de spirometrii gratuite, în cadrul campaniei „Tu poți avea astm. Astmul nu te are pe tine. Astmul poate fi controlat”. Medicii pneumologi ne-au precizat că 20% dintre persoanele care au beneficiat de astfel de teste gratuite au avut valori modificate ale spirometriei, astfel ei trebuie să revină la un nou control, pentru investigații suplimentare.
   Campania continuă și săptămâna viitoare, urmând a se încheia pe 18 mai, așa că toți cei care doresc să își testeze gratuit funcția pulmonară, se pot prezenta zilnic, între orele 10.00-13.00, cadrelor de la Dispensarul TBC din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Focșani.
   Campania își propune să crească gradul de conștientizare a semnificației, consecințelor și măsurilor de prevenție pentru această afecțiune, care a devenit, în ultimii ani, o problemă majoră de sănătate publică. Potrivit specialiștilor, astmul este o afecțiune cronică a plămânilor, caracterizată prin probleme respiratorii recurente, cum ar fi lipsa de aer, respirație șuierată, apăsare în piept și tuse.
   Această acțiune are loc cu ocazia Zilei Mondiale a Astmului, care s-a sărbătorit anul acesta pe 3 mai, fiind organizată la inițiativa Societății Române de Pneumologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?