Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Untul de arahide, o opțiune alimentară sănătoasă


   Untul de arahide este un aliment realizat din arahide uscate și prăjite, de consistență păstoasă, care poate fi folosit atât ca o gustare, întins pe pâine, cât și în feluri mai elaborate de mâncare. Chiar dacă se întâlnește cu deosebire în bucătăria americană, olandeză, britanică sau în anumite țări din Orientul Îndepărtat, preparatul este prezent și pe meleagurile noastre.
   Cât este de sănătos și care sunt punctele sale slabe, au relevat mai multe studii efectuate în domeniul nutriției. O concluzie general valabilă ar fi cantitatea sporită de acizi grași benefici, vitamine esențiale, proteine și minerale pe care o pune la dispoziție. Untul de arahide este bogat și în fibre alimentare care reglează nivelul de colesterol și de zahăr din sânge.
   Persoanele care includ produsul moderat în alimentație sunt mai puțin susceptibile să dezvolte afecțiuni de inimă decât celelalte. S-a raportat chiar că anumiți nutrienți din unt, printre care acidul folic și resveratrolul, ar fi foarte eficienți în prevenirea cancerului. Atenție însă cărui produs îi oferiți încredere, cumpărați numai varietățile „sănătoase”, cu cât mai puține adaosuri nefolositoare (E-uri, chimicale, etc) pe etichetă. Astfel, veți avea parte de energie, de un tranzit intestinal fără complicații și de senzația de sațietate.
   Din punct de vedere caloric, untul de arahide este un aliment dens, și prin urmare trebuie consumat în cantități reduse. Cantitatea zilnică recomandată este de una, maxim două linguri, dacă te preocupă să îți menții silueta la forma dorită.
   Untul de arahide non organic provine adesea din recolte care au fost cultivate prin rotație cu bumbac tratat cu substanțe toxice. În această situație, reziduurile chimice de la culturile de bumbac sunt transferate la culturile de arahide din următorul an. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?