Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Acuzat că a depăşit viteza legală în Germania


   Numărul vrâncenilor care au de dat socoteală polițiștilor germani, pentru fapte reale sau închipuite, crește de la o zi la alta. Săptămâna trecută, un tânăr din Golești a primit o amendă de 15 euro pentru că și-ar fi parcat BMW-ul neregulamentar pe o stradă din Berlin. Zilele trecute un alt tânăr, din Focșani, a primit o scrisoare, prin care este rugat să comunice cine era la volanul unui BMW X5, în momentul în care a depășit viteza legală cu 32 de kilometri pe oră pe străzile din Brandenburg.
Ca și goleșteanul, focșăneanul susține că nu a fost niciodată în Germania și nici nu au avut vreodată autoturism BMW, chiar dacă și-ar dori unul.
   Focșăneanul a primit un plic din Germania, pe 4 mai. După ce l-a deschis și a tradus ce scria, omul a rămas uimit când a văzut că poliția din Brandenburg i-a cerut să comunice cine a condus autoturismul BMW, înmatriculat pe numele său. Potrivit focșăneanului, numele său era scris greșit, la fel și codul numeric personal. Pe hârtia primită de la autoritățile germane i-a fost indicată o parolă, cu care putea accesa un site, unde și-a văzut BMW-ul, pe care, susține el, nu l-a avut niciodată în viața lui. El a trimis oamenilor legii din Germania un mail, în care a explicat că nu a fost niciodată în țara lor și nici nu a avut vreodată vreun BMW X5.
   Bărbatul nu-și explică cum a ajuns în această situație și se teme ca nu cumva vreo persoană rău intenționată să se fi folosit de datele sale, atunci când și-a cumpărat vreo mașină. Ieri, bărbatul a discutat cu polițiștii vrânceni, cărora le-a cerut sfatul pentru a-și rezolva problema. 
   Polițiștii vrânceni au precizat că vor lua legătura cu autoritățile germane și le vor solicita acestora să facă verificări în acest sens, pentru a elucida misterul. Oamenii legii sunt de părere că poate fi vorba de furt de identitate. Totodată, ei nu exclud varianta ca toate aceste nereguli să fie puse la cale de vreun grup de infractori români, care vor să facă bani de la persoane care s-ar lăsa păcălite ușor.
   Reamintim că săptămâna trecută, un tânăr din Golești a fost înștiințat că a fost amendat cu 15 euro, deoarece în luna aprilie și-a parcat mașina neregulamentar pe o stradă din Berlin. Åži de această dată, mașina buclucașă era tot un BMW, marcă de mașină pe care tânărul susține că nu a avut-o în proprietate niciodată.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?