Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Spirometrii gratuite la Dispensarul TBC


   Vrâncenii care doresc să afle dacă suferă de vreo boală pulmonară își pot face gratuit spirometrie, de astăzi și până pe 18 mai, la Dispensarul TBC din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani. „Toți cei care doresc să își testeze funcția pulmonară pot veni la Dispensarul TBC din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Focșani, unde își pot face o spirometrie gratuită. Această acțiune va avea loc în perioada 7-18 mai, între orele 10.00 – 13.00. Cei care vor să se programeze, o pot face la numărul de telefon 0237/.625. 313”, transmit medicii pneumologi din cadrul Dispensarului TBC.
   Această acțiune are loc cu ocazia Zilei Mondiale a Astmului, care s-a sărbătorit anul acesta pe 3 mai, și vine la inițiativa Societății Române de Pneumologie, în cadrul campaniei „Tu poți avea astm. Astmul nu te are pe tine. Astmul poate fi controlat”.
   Campania își propune să crească gradul de conștientizare a semnificației, consecințelor și măsurilor de prevenție pentru această afecțiune, care a devenit, în ultimii ani, o problemă majoră de sănătate publică.
   Potrivit specialiștilor, astmul este o afecțiune cro-nică a plămânilor, caracterizată prin probleme respiratorii recurente, cum ar fi lipsa de aer, respirație șuierată, apăsare în piept și tuse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?