Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Secţia în maghiară a UMF Târgu Mureş, suspendată de instanţă


   Aplicarea Hotărârii de Guvern privind înființarea unei noi facultăți în cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu Mureș a fost suspendată, vineri, în urma unei decizii a Curții de Apel Târgu Mureș, care a admis o solicitare în acest sens formulată de conducerea UMF.
   Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanții Curții de Apel Târgu Mureș, instanța a admis, vineri, cererea de suspendare a aplicării HG 230 din 27 martie 2012, privind înființarea Facultății de Medicină și Farmacie în cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș. 
Purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Târgu Mureș, Anuța Dușa, a precizat că solicitarea de suspendare a executării HG 230 din 27 martie 2012 a fost formulată de conducerea UMF Târgu Mureș, sentința de vineri fiind executorie, dar și atacabilă cu recurs, în cinci zile de la comunicare. Potrivit aceleiași surse, pe rolul Curții de Apel Târgu Mureș a fost înregistrat un alt dosar, în care o asociație cere anularea HG 230/2012. Pentru acesta a fost fixat primul termen de judecată în 6 decembrie. 
   Hotărârea de Guvern privind înființarea liniilor maghiare de studii la UMF din Târgu Mureș a fost aprobată la sfârșitul lunii martie de Cabinetul Ungureanu. Actul normativ stabilește că la universitate va fi înființată o nouă facultate, cu programe în limbile română, maghiară și engleză.
Respectiva HG a fost una dintre temele moțiunii de cenzură a USL în urma căreia a căzut Guvernul Ungureanu..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?