Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

GALERIE FOTO: Mărăşeştiul are Centru de permanenţă


   Centrul de permanență din Mărășești a fost inaugurat. Ieri, autoritățile locale din Mărășești au deschis oficial Centrul, după mai multe amânări. La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților locale, reprezentanți ai Sănătății vrâncene, dar și medicii care lucrează în acest Centru.
   De marți, de când Centrul a devenit funcțional, zeci de persoane au beneficiat de îngrijiri medicale specifice. „În cadrul acestui Centru vor fi acordate servicii me-dicale de urgență în limita competenței, dacă sunt urgențe de cod galben sau roșu se va apela la Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea. De marți, de când  s-a deschis Centrul, au beneficiat de servicii medicale aproximativ 35 de persoane, iar ca patologie, au fost cazuri diverse. Majoritatea cazurilor venite le-am stabilizat aici, dar au fost și si-tuații în care am solicitat ambulanța, pentru ca pacienții să fie transportați la spital, pentru investigații suplimentare”, a precizat medicul Lucian Bulză, coordonatorul Centrului de permanență.
   Toți cei prezenți la eveniment s-au declarat foarte încântați de deschiderea Centrului, mai ales că spitalul din localitate a fost desființat abuziv anul trecut, de guvernul PDL-ist, iar zeci de mii de suflete erau private de asistență medicală. „Ne bucurăm că, în sfârșit, am deschis Centrul, după multe luni de muncă, în care am făcut orice a fost posibil ca Centrul să fie deschis și să fie bine pentru comunitate. Am făcut acest lucru cu gândul la cetățenii orașului Mărășești, cărora le-a fost închis spitalul. Am muncit în fiecare zi. Oamenii sunt fericiți că acest Centru s-a deschis. Vin aici și nu le vine să creadă că acest proiect s-a realizat. Îmi mulțumesc pe stradă bătrânii, cetățenii de etnie romă. Tot ceea ce am făcut aici este pentru binele comunității”, a precizat Valerică Chitic, viceprimarul orașului Mărășești.
   Centrul a fost amenajat în sediul fostei camere de gardă a Spitalului din Mărășești și este alcătuit dintr-o cameră în care vor sta medicii, o cameră în care aceștia vor da consultații, o alta, cu două paturi, pentru spitalizare de zi și o sală de așteptare. Unitatea medicală este dotată cu aparatură de ultimă generație, provenită de la fostul spital din localitate.
   În cadrul Centrului de permanență de la Mărășești lucrează șase medici de familie, care vor fi prezenți zilnic, între orele 15.00 – 8.00. În week-end și de sărbătorile legale, programul va fi non-stop. De serviciile medicale ale unității vor beneficia peste 40 de mii de persoane.

14 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?