Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Atenţie la virozele respiratorii!


Vremea „primăvăratică” de săptămâna trecută a dus la o scădere a numărului persoanelor diagnosticate cu infecții acute respiratorii. În perioada 15 – 21 noiembrie, Direcția de Sănătate Publică Vrancea a înregistrat 943 de infecții acute respiratorii, din care 51 au necesitat internarea. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat la grupa de vârstă 1-4 ani, cu 347 de cazuri, din care 35 internate, și la grupa de vârstă 5-14 ani, cu 277 de cazuri, din care 6 internate. În schimb, numărul pneumoniilor a crescut, înregistrându-se 384 de cazuri, cu 4 mai mult decât raportarea precedentă, din care 125 au necesitat internarea. Tot copiii sunt cei mai afectați și de pneumonie, mai exact cei de vârstă mică, 1-4 ani, cu 140 de cazuri, din care 52 internate, și cei cu vârste cuprinse între 5-14 ani, cu 79 de cazuri, din care 50 internate.
Până în prezent, nu s-a înregistrat niciun caz de gripă. Medicii recomandă populației să se îmbrace adecvat și să consume lichide și vi-tamina C, mai ales că s-au anunțat temperaturi mici.

***
În ultimele zile, când vremea a fost închisă și chiar a plouat, mai mulți adjudeni s-au prezentat la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Municipal Adjud, acuzând simptome specifice bolilor de sezon. Cele mai afectate au fost persoanele de vârsta a treia, dar și copiii. „Din cauza scăderii temperaturii, a crescut și numărul de infecții ale căilor respiratorii.
De asemenea, ne așteptăm să apară și cazurile de gripă, care sunt caracteristice sezonului rece.
Virusul gripal lezează mucoasa căilor respiratorii și duce la scăderea capacității de apărare a organismului”, sunt de părere medicii de la UPU Adjud. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?