Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Biblioteca Judeţeană a obţinut titlul de „Filiala anului”


   Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea a obținut titlul de „Filiala anului” pentru cea mai activă filială a Asociației Naționale a Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) în anul 2011. Distincția a fost înmânată reprezentanților Bibliotecii vrâncene în cadrul Galei Premiilor ANBPR. 
   Evenimentul a avut loc în cadrul Conferinței ANBPR BiblioPublica, desfășurată în perioada 26 – 28 aprilie, la Târgu Mureș, ce a avut ca temă „Impactul transformator al bi-bliotecii publice în comunitate”. „Este onorant pentru noi să primim această recunoaștere, la nivel național, a activității profesionale, cu atât mai mult cu cât este pentru a doua oară când Filiala ANBPR a bibliotecii noastre primește acest titlu. La acest rezultat s-a ajuns prin frecvența și tematica întâlnirilor metodice și implicarea tuturor bibliotecarilor din județ în activitățile profesionale”, a declarat Teodora Fîntînaru, directorul Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea.
   De menționat că în cadrul Galei premiilor ANBPR, instituția vrânceană de cultură s-a înscris cu trei lucrări de specialitate, la două secțiuni diferite: cea dedicată activității profesionale și secțiunea dedicată activității de Asociație.
   La Conferința ANBPR, Biblioteca Județeană din județul nostru a fost reprezentată de bibliotecarii Margareta Tătăruș, coordonatorul Secției pentru Copii și Tineret, Gabriel Funica, coordonatorul Secției colecții speciale, și Liliana Cristea.
   Margareta Tătăruș a contribuit la prezentarea Secțiunii tinerilor bibliotecari –  TIBRO, participanți la Åžcoala de Vară pentru bibliotecari „Sunt tânăr, deci mă implic!” a Grupului TIBRO. Totodată, bibliotecarul Liliana Cristea a făcut o prezentare a diferitelor tipuri de E-readere în cadrul workshop-ului „Resurse de învățare – experimentați, creați și partajați!”. „Această ediție a Conferinței ANBPR a adus în discuție rolul și funcțiile bibliotecii moderne în evoluția și dezvoltarea durabilă a comunității. Prin subiectele abordate, participanții au încercat să răspundă cum contribuie bibliotecile la satisfacerea nevoilor de informare ale comunității, în continuă diversificare”, a precizat Maria Cristina Olaru, purtătorul de cuvânt al Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?