Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

S-au epuizat stocurile de vaccin antirabic


   Mai multe instituții sanitare din țară au sesizat Academia de Åžtiințe Medicale cu privire la faptul că s-au epuizat stocurile de vaccin antirabic iar Institutul Cantacuzino și-a încetat producția, lucru care pune în pericol sănătatea oamenilor, informează un comunicat al Avocatului Poporului.
   Academia de Åžtiințe Medicale a solicitat discutarea problemei legate de epuizarea stocurilor de vaccin antirabic în Consiliul Suprem de Apărare a Å¢ării. ‘Mai multe instituții sanitare din țară s-au plâns Academiei de Åžtiințe Medicale că au epuizat stocurile de vaccin antirabic și că în scurt timp nu vor mai avea cu ce să-i trateze pe pacienții mușcați de câini. În astfel de condiții, Academia de Åžtiințe Medicale a solicitat discutarea acestei probleme în Consiliul Suprem de Apărare a Å¢ării’, se arată în comunicat.
În ceea ce privește ancheta demarată de Avocatul Poporului referitoare la închiderea liniilor de producție la Institutul Cantacuzino, s-a dispus întocmirea unui raport special care prezintă rezultatul anchetei și care va fi înaintat Parlamentului și Guvernului.
   Avocatul Poporului a desfășurat pe parcursul mai multor luni o anchetă proprie referitoare la încetarea producției de vaccinuri la Institutul Cantacuzino, care ‘reprezintă o încălcare gravă a dreptului la sănătate’, drept prevăzut de articolul 34 din Constituția României. ‘O asemenea situație are ca efect pericolul producerii unor epidemii, ale căror efecte nu ar putea fi înlăturate în lipsa vaccinurilor necesare’, se subliniază în comunicatul Avocatului Poporului.
   Ancheta a fost finalizată în data de 27 aprilie iar concluzia a fost aceea că ‘Institutul Cantacuzino este de o importanță deosebită, care ține chiar de elementul de strategie națională’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?