Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610
Ediția: Marți 23 aprilie 2024 Nr. 6610

A început sezonul virozelor respiratorii


Potrivit datelor furnizate de Serviciul de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea, la nivelul întregului județ, în săptămâna ce a trecut, numărul virozelor și al pneumoniilor a rămas constant, deși temperaturile au scăzut brusc. Astfel, s-au înregistrat 932 de cazuri de infecții acute respiratorii din care doar 47 au necesitat internarea. Datele statistice de săptămâna trecută arată că cei mai afectați de viroze sunt copiii de vârstă mică, 1- 4 ani (250 de cazuri) și 5 – 14 ani (258 de cazuri).  În cazul pneumoniilor, numărul acestora a fost de 240, din care 64 au necesitat internarea. Grupa de vârstă cea mai afectată este reprezentată tot de copiii de vârstă mică, 1 – 4 ani (40 de cazuri) și 5 – 14 ani (49 de cazuri). Până în prezent nu s-a înregistrat niciun caz de gripă. Orice persoană care are simptomatologia specifică gripei trebuie să se prezinte la medicul de familie sau la Urgență. Simptomele care ar trebui să dea de bănuit sunt: starea febrilă, între 39 și 40 grade, frisoanele, durerile de cap, durerile musculare, astenia fizică, gâtul roșu, răgușeala, tusea uscată, lipsa poftei de mâncare, grețurile și chiar vărsăturile.
Medicii recomandă ca în perioada rece să evităm pe cât de mult posibil deplasările în zone aglomerate, dar și contactul cu persoanele bolnave.
Foarte importantă este și igiena proprie, suflatul nasului în batiste de unică folosință și spălarea mâinilor cât mai des. Copiii bolnavi trebuie ținuți acasă pentru a se evita transmiterea bolii în comunitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?