Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Georgescu: Sunt sigur că vom găsi soluţii pentru reîntregirea salariilor şi plăţile către pensionari


  Florin Georgescu, ministrul nominalizat pentru Finanțele Publice, a declarat, miercuri, după prima ședință informală a Cabinetului Ponta, că este sigur că Executivul va găsi soluții pentru reîntregirea salariilor personalului bugetar și pentru plățile restante către pensionari. „Sunt sigur că vom găsi soluțiile necesare pentru satisfacerea promisiunilor referitoare la reîntregirea salariilor personalului bugetar, pentru plățile către pensionari, cele cuvenite, cu respectarea strictă a țintei de deficit bugetar, așa cum va fi ea negociată și convenită cu reprezentanții FMI, pentru anul 2012”, a declarat Florin Georgescu, la finalul întâlnirii de la sediul USL cu miniștrii desemnați de Victor Ponta.
   Georgescu a spus că, pentru 2012, România se situează sub 3% din PIB deficit bugetar, ceea ce este un angajament mai vechi, pentru încadrarea unui grafic de diminuare a deficitului, mult mai mare anii anteriori. „Deficitul va fi de sub 3% în acest an, cu toate aceste cheltuieli care vor fi făcute pentru reparații materiale către cetățeni”, a continuat el.
   Florin Georgescu a mai spus, referitor la afirmațiile potrivit cărora există foarte mulți bani și în lei și în valută în trezoreria țării, care ar putea fi folosiți pentru rezolvarea altor cerințe ale societății, că este vorba de contul Trezoreriei, care reprezintă disponbilitățile statului. „Noi știam, din poziția pe care o mai dețin câteva zile la Banca Națională, câți bani are Trezoreria, în fiecare zi, în lei și valută”, a menționat ministrul desemnat de Finanțe.
   El a adăugat că, atunci când s-a făcut mențiunea că sunt 5 miliarde de lei, erau impozitele și taxele, dar după aceea, a doua, a treia, zi, scad aceste sume, pentru că se fac cheltuieli pentru instituțiile publice, centrale și locale, pentru plata pensiilor. „A face o fotografie la un anumit moment este incorect, fără să vezi dinamica lucrurilor”, a spus acesta, arătând că în România deficitul este prezent în fiecare lună, iar statul cheltuiește mai mult decât încasează, în fiecare lună.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?