Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Încă o carte despre Valea Râmnicului


   Cartea „Zona etnografică Râmnicu Sărat- repere geografice și istorice”, scrisă de Dumitru Hangu, a fost lansată. Evenimentul a avut loc la Casa de Cultură din Râmnicu Sărat, la eveniment participând oameni de cultură vrânceni, dar și râmniceni.
   La eveniment au luat parte Vasile Ghinea, care a și scris prefața lucrării de altfel, profesorul și scriitorul Răzvan Theo Chirac, Constantin Marafet- editorul cărții, numeroși oameni de cultură din Râmnicu Sărat, dar și reprezentanții „Asociației Plai Râmnicean” Vrancea – Buzău. „Sunt onorat de prezența celor care au venit la acest moment al lansării celei de-a doua cărți a mea. Mă bucur că sunt aici și bunii mei prieteni de la «Asociația Plai Râmnicean». Cartea nu este scrisă întâmplător, ea vine cu propuneri de proiecte comune pentru județele Vrancea și Buzău. Mi-a plăcut să vin cu lucruri inedite și asta am făcut și în această lucrare”, a spus autorul Dumitru Hangu.
   Cartea este ușor de citit, fiind scrisă în stil telegrafic. „Domnul Hangu este mocan din Jitia, deși locuiește acum la Grebănul. Este un om dedicat total locului unde s-a născut. Cred că nu am văzut pe valea aceasta a Râmnicului un om atât de împătimit de locurile mirifice de la Obârșia Râmnicului. Are norocul că acolo în zonă, la Jitia, are niște prieteni în adevăratul sens al cuvântului, care ori de câte ori urcam pe vale ne ajutau cu tot ce puteau. Este a doua carte a domnului Hangu, prima văzând lumina tiparului în anul 2007, tot despre Valea Râmnicului. Iată că dumnealui recidivează și vine cu o a doua carte, cu un titlu foarte frumos”, a spus profesorul și scriitorul Răzvan Theo Chirac.
   La rândul său, Constantin Marafet, editorul cărții, spune că lucrarea este mai mult decât binevenită și le recomandă celor care o citesc să purceadă ulterior într-o drumeție, pentru a intra în contact direct cu obiectivele menționate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?