Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Liniştea focşănenilor, tulburată de motoare ambalate la maxim


   Odată cu încălzirea vremii, motocicliștii și-au scos motoarele cu mulți cai putere din garaje, pentru a le etala pe străzile Focșaniului. Arterele preferate de aceștia sunt Bulevardele București, Unirii și Independenței, spre disperarea focșănenilor care locuiesc în aceste zone.
   Oamenii au început deja să se plângă de zgomotul infernal produs de motoarele ambalate la maximum. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Focșani spun că până acum nu au primit sesizări din partea focșănenilor, așa cum s-a întâmplat în alți ani. „Deocamdată nu am avut sesizări care să facă referire la zgomotul produs de motociclete. Zilele următoare vom face un program și vom întocmi un plan de măsuri, astfel încât să nu avem incidente în care să fie implicați motocicliștii”, a afirmat inspectorul principal Săndel Stoica, din cadrul Biroului Rutier Focșani.
   Oamenii simt prezența motocicliștilor pe străzi. Spun că nu au nimic împotriva lor, atâta timp cât nu turează motoarele la maxim. „Au început să apară și se simte pentru că este zgomot. Fac destul de multe ture, mai ales seara. Nu am nimic împotriva lor atâta timp cât nu turează motoarele la maxim. Mai rău este în week-end, când oamenii se mai odihnesc și nu ai cum să nu auzi zgomotul. Știu că anii trecuți ei aveau un program și sperăm să le facă și anul acesta”, ne-a spus Ilie, care locuiește pe Bulevardul Independenței din Focșani.
   Și persoanele care locuiesc în capătul celălalt al orașului, respectiv la ANL-urile din Sud, ne-au precizat că motociliștii și-au făcut apariția prin oraș. Oamenii ne-au spus că aceștia se adună la stația peco din apropiere, pun țara la cale și apoi pleacă, pe Bulevardul București sau pe Șoseaua de Centură a municipiului Focșani. Grav este că de multe ori ambalează motoarele la maxim și după ora 24.00, când majoritatea oamenilor dorm. Unii copii se trezesc într-un zgomot infernal, iar părinților lor le iau minute bune până să-i facă pe cei mici să nu mai plângă. „De când a venit căldura, au apărut și ei. Se adună aici, la stația peco, stau pe vorbă, apoi pleacă, revin și tot așa. Chiar dacă nu circulă cu viteză, motorul tot se aude. Deocamdată nu ne-au înnebunit, dar cu siguranță de acum se vor înmulți și ne vor deranja. Aici, la noi, au fost mereu probleme. Sperăm să aibă un program și să îl și respecte. Sunt și ei participanți la trafic și nu le poate interzice nimeni să se plimbe, dar să nu facă zgomot, asta este singura noastră dorință”, a afirmat Geta.
   Nu doar motociliștii fac ture prin oraș, ci și cei care au mașini „smechere”, cu mulți cai putere, unele dintre ele neavând tobe de eșapament. Seara, mulți tineri fac ture pe strada Cuza Vodă în mașini decapotabile, turând motoarele la maxim.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?