Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

CEL MAI RAPID AVION are motoarele pregătite!


   Oamenii de știință britanici au testat cu succes un nou tip de motor, ce va fi amplasat pe un model revoluționar de avion, denumit Skylon, care este capabil să ajungă în orice punct de pe Terra în cel mult patru ore, dar și să zboare în spațiu.
   Avionul Skylon va putea să decoleze și să aterizeze de pe orice pistă convențională și să zboare la o altitudine de 29.000 de metri, ieșind din atmosfera terestră, cu o viteză care o depășește de cinci ori pe cea a sunetului.
   Noul tip de avion este produs de compania britanică Reaction Engines Limited (REL) ce își are sediul în orașul Culham din comitatul Oxfordshire și va fi echipat cu un motor Sabre – un hibrid care are posibilitatea de a funcționa atât ca un motor de avion cu propulsie, cât și ca un motor de rachetă, care să ducă vehiculul pe orbită.
   Producătorii britanici efectuează în această perioadă o serie de teste cruciale și doresc să prezinte proiectul noului tip de avion la ediția din acest an a Târgului Internațional Aeronautic Farnborough ce va avea loc în luna iulie. Reprezentanții companiei Reaction Engines Limited, specializată în conceperea și fabricarea de motoare revoluționare, speră să obțină rezultate încurajatoare la testele următoare, pentru a putea să se adreseze apoi unor investitori, cu scopul de a strânge suma de 250 de milioane de lire sterline de care este nevoie pentru ca noul avion să intre în faza finală de producție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?