Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Numărul cancerelor de piele a crescut de 4 ori


   O amplă campanie de informare privind melanomul, în care vor fi angrenați peste 300 de medici dermatologi din întreaga țară, se va derula începând de vineri și până pe 30 mai, fiind organizată de Societatea Română de Dermatologie (SRD) sub egida celei mai mari asociații europene de dermatologie – Academia Europeană de Dermatologie și Venerologie (EADV).
Cea de-a VII-a ediție a EuroMelanoma Day are ca obiectiv principal depistarea melanomului și prevenirea cancerelor cutanate, a subliniat, vineri, în conferință de presă, prof. dr. Călin Giurcăneanu, președintele SRD. Acesta a adăugat că în ultimii 30 de ani numărul cancerelor de piele a crescut de 4 ori, ceea ce este îngrijorător.
   Factorii care ar putea contribui la apariția acestei afecțiuni sunt stresul, alimentația, radiațiile solare, imunitatea scăzută, bolile metabolice. ‘’Această acțiune are practic un dublu scop. Pe de o parte are în vedere sensibilizarea opiniei publice față de pericolul expunerii la radiațiile solare, iar pe de altă parte, și cred că este scopul cel mai important, încurajarea prezentării la medicul dermatolog pentru diagnosticul precoce al cancerului de piele’’, a declarat prof. dr. Călin Giurcăneanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?