Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Aproape 600 de profesori vor catedre


   Conducerea Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea a validat 572 dosare, ieri, care au fost depuse în vederea participării la concursul pentru ocuparea unui post în învățământ. Alte șase dosare au fost respinse, pe motiv că persoanele în cauză erau absolvente ale unor facultăți neacreditate. Dosarele candidaților rămași în cursă au fost introduse deja într-o aplicație informatică, în ve-derea continuării procesului, așa cum prevede și calendarul în acest sens aprobat de Ministerul Educației.
Potrivit oficialilor din cadrul ISJ Vrancea, dosarele celor șase candidați pentru un post în învățământ nu au putut fi validate deoarece facultățile absolvite nu se regăsesc în Hotărârea de Guvern care precizează care sunt unitățile de învățământ superior provizoriu autorizate sau acreditate.
   Concursul pentru ocuparea unui post în învățământ continuă în perioada 2 mai – 8 iunie cu inspecțiile la clasă ce vor conta în proporție de 25% la media finală a concursului.
   Anul acesta, le sunt puse la dispoziție profesorilor 432 de posturi, dintre care doar 98 cu contract pe perioadă nedeterminată, iar 334 pe perioadă determinată, între un an și maxim trei ani.
Din totalul de catedre, 253 sunt complete titularizabile și netitularizabile, iar 179 sunt catedre incomplete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?