Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Teatrul şi „Ţara Vrancei“ au primit note de 10


   Instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Local Focșani au primit note pentru activitatea desfășurată pe parcursul anului trecut. Evaluarea managementului pe anul 2011 la Teatrul Municipal „Mr. Gh. Pastia”, Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia”, Formația Corală Tradițională „Pastorala” și Ansamblul Folcloric „Å¢ara Vrancei” a fost realizată de o comisie de evaluare, alcătuită din consilierul local Rodica Boboc, Micșunica Baciu – director executiv la Direcția de resurse umane din cadrul Primăriei Focșani și Maria Bunghez – consilier la Direcția pentru Cultură Vrancea.
   Directorii instituțiilor de cultură au fost evaluați pe baza raportului de activitate pentru anul 2011 și a unui interviu. La Teatrul Municipal, anul trecut s-au realizat trei premiere, două reluări de spectacole și au avut loc 75 de reprezentații teatrale. Reprezentanții Teatrului spun că în 2011, au trecut pragul sălii de spectacol aproape 13.000 de persoane. Sorin Francu, directorul Teatrului Municipal, a fost notat cu 10.
   La Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” comisia a identificat o problemă: faptul că nu s-au estimat în mod concret și real veniturile proprii ale instituției, acestea realizându-se doar în procent de 80%. „Din raportul prezentat rezultă că în anul 2011 Ateneul Popular a realizat cele 11 manifestări culturale minimale. Nu există o fundamentare a bugetului în perspectivă pentru următorii ani”, se arată în raportul comisiei de evaluare. Nota pentru directorul Valentin Gheorghiță a fost 9,95.
   Corul „Pastorala” a realizat anul trecut 71 de proiecte proprii și parteneriate. Rezultatul final al evaluării directorului Dumitru Săndulachi a fost 9,85.
   În ceea ce privește Ansamblul Folcloric „Å¢ara Vrancei”, directorul Maria Murgoci a primit nota 10 pentru activitatea desfășurată în 2011.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?