Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

GALERIE FOTO: Crescătorii de animale, PĂCĂLIŢI de primarul pedelist


   Crescătorii de animale din comuna Suraia s-au răsculat împotriva  primarului PDL, Vasile Grosu, și a președintelui Asociației Crescătorilor de Taurine, Daniel Lazăr. Convocați la șe-dință, membrii Asociației au aflat că au plătit fără rost 570 de milioane de lei vechi. Surăienii au cerut demisia lui Daniel Lazăr și l-au înșfăcat de guler pe primar.

    Cei peste 30 de crescători de animale din comuna Suraia au aflat luni seara, de la președintele Aso-ciației Cercului Comunal a Crescătorilor de Taurine Suraia, Daniel Lazăr, că au plătit aproape 600 de milioane de lei vechi pentru greșeala lui și a primarului pedelist Vasile Grosu. „Când lucrezi cu bani, în general, se ivesc tot felul de discuții. Ca să eliminăm discuțiile, o să vă prezint câți bani au fost pe 2011 către Asociația Crescătorilor de Taurine, în ceea ce privește suprafața de pajiști, concesionată de Asociație de la Primăria Suraia. Suma subvenției pe 2011 a fost de 130.343 lei, adică 1,3 miliarde de lei vechi. Pe 2011, chiria către primărie a fost de 1 mi-lion de lei vechi pe hectar,  înmulțit cu 327 de hectare sunt 327 de milioane de lei. S-a ajuns la concluzia că trebuia plătit impozitul aferent suprafeței concesionate. Eu nu am știut și a trebuit să plătesc retroactiv din 2008 și până în 2011 inclusiv impozi-tul plus penalizările de 570 de milioane de lei”, le-a dat vestea președintele Lazăr, crescătorilor de animale care fac parte din Asociație.
   Primarul PDL Vasile Grosu, de față la discuții, a susținut că nici el nu a știut și că nu e vina nimănui. „Nu a știut nimeni”, a spus pedelistul Grosu. Cu alte cuvinte, surăienii l-au ales pe primar și pe președintele Asociației ca să facă o greșeală de peste jumătate de miliard de lei vechi.
   Lucrurile nu s-ar fi descoperit dacă nu ar fi venit Camera de Conturi în control la Primăria Suraia și nu ar fi semnalat această problemă. Totuși, Primăria Suraia are un contabil și un contabil șef. „Avem două contabile, dar una are probleme cu soțul, de sănătate, iar cealaltă are ea probleme medicale. Nu avem ce face, trebuie să înțelegem astfel de situații”, a motivat primarul pedelist, greșeala de aproape 600 de milioane de lei vechi.

Primarul pedelist, luat de guler de surăieni

   Pe bună dreptate, a întrebat Stelică Cristian, care are 200 de capre și aproximativ 50 de vaci, cine este vinovat. „Cine este vinovat aici? Eu îs vinovat? Vrem să vedem și noi actele. Noi suntem proști! De ce nu ai făcut ședință cu crescătorii de animale atunci și să ne spui că s-a plătit atât? De ce spui acum și nu ai spus până acum?”, a întrebat bărbatul.
   În apărarea președintelui „neatent” la calcule contabile a sărit primarul pedelist Grosu care a încercat să-i convingă pe cei circa 30 de crescători de animale adunați la „sfat” că nu mai era nimic de făcut. „Dacă vă chema, oricum nu mai era nimic de făcut! Greșeala a fost că noi nu am știut că trebuie să plătim și impozit. Noi am gândit favorabil producătorilor”, i-a „împachetat” primarul.
O greșeală care nu l-a costat nici pe președinte niciun ban, nici pe primar, ci i-a costat 600 de milioane de lei vechi pe cei care trudesc să aibă câteva animale în ogradă. Din sală s-au mai ridicat și alte persoane nemulțumite de faptul că primarul le-a amendat cu câte 500 de lei, în timp ce pășteau animalele pe malul Siretului, lângă groapa de gunoi neamenajată. „Păi, dacă e vorba de-așa, mie pentru ce mi-ai dat amendă, domnule primar, că am păscut animalele în groapa de gunoi?”, a întrebat Manea Cuciuc.
   Încolțit din toate direcțiile, primarul Grosu a amenințat că pleacă din ședință. „Noi pe tine te-am ales să fii primar. Acuma vrei să ne lași și să pleci? Stai aici să lămurim!”, i s-a adresat un bărbat în timp ce îl trăgea de reverul gecii. În cele din urmă, primarul nu a mai rezistat și a părăsit sala într-un moment de neatenție a crescătorilor. După ce s-au repezit de vreo câteva ori la primar și la președintele Asociației, surăienii s-au potolit, însă la finalul ședinței, crescătorii au rămas cu paguba. Totuși, un lucru este cert. De la 1 mai toți crescătorii de animale își vor putea duce animalele la păscut, asta pentru că este și interesul primarului, care deține 150 de animale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?