Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

A furat 700 de lei dintr-o maşină lăsată deschisă, cu cheile în contact


   Un hoț a profitat de neatenția unei persoane, sâmbătă, și i-a furat poșeta, în care se afla suma de 700 lei. Fapta a fost comisă în Piața Moldovei din Focșani.
   O persoană, rămasă necunoscută până în prezent, a profitat de neatenția unei persoane, care și-a lăsat mașina deschisă și cu cheile în contact. Un hoț a simțit că poate face rost de bani, iar când a văzut mașina deschisă, parcată pe strada pe care se află și sediul Direcției Silvice, a acționat. El a furat o poșetă, lăsată la vedere de altfel, în care se aflau 700 de lei.
   Martorii le-au spus oamenilor legii că au văzut un individ care se plimba printre mașini, iar apoi a luat-o la sănătoasa, cu un bagaj sub braț, pe care nu-l avea anterior.
   Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Focșani ne-au confirmat incidentul și au precizat că suma sustrasă, respectiv 700 lei, provenea din vânzările de bunuri în piață, efectuate în ziua respectivă. Ei au format un cerc de suspecți pentru indentificarea autorului furtului și tragerea lui la răspundere.
   Oamenii legii i-au sfătuit pe cetățeni de nenumărate ori să fie precauți, dar unii dintre aceștia nu au înțeles mesajul și au căzut victime ale hoților.

Staturi utile pentru a nu fi victime ale hoților:
– Parcați autoturismul în locuri special amenajate, iluminate și, eventual, supravegheate, verificând sistemele de închidere;
– Nu lăsați niciodată cheile în contact și asigurați autoturismul chiar dacă lipsiți din el doar câteva minute;
– Nu lăsați la vedere, în interiorul mașinii, obiecte de valoare (genți, poșete, borsete, îmbrăcăminte, casetofoane auto, camere video, telefoane mobile etc.). Acestea vot tenta hoții să vă spargă vehiculul.
– Evitați să păstrați în autoturism acte de identitate, permis de conducere, documente de înmatriculare a mașinii, documentele firmei, cărți de credit, ordine de plată sau orice alte înscrisuri de valoare;
– Închideți complet geamurile când părăsiți autoturismul, chiar pentru scurt timp. Un geam lăsat ușor întredeschis vă poate da peste cap toate precauțiile folosite.
– Montați un sistem de alarmă antifurt, de cele mai multe ori costă mai puțin decât paguba suferită în urma unui furt.
– Nu lăsați niciodată cheile în contact, indiferent de marca mașinii dumneavoastră.    
– Supravegheați automobilul în perimetrul stațiilor de benzină, pe timpul achitării comenzii, în condițiile în care portierele sunt lăsate neasigurate, iar geamurile deschise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?