Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Cafeaua, un bun necesar?


   Cercetătorii confirmă în sfârșit faptul că băutura aromată pe care o savurăm în fiecare dimineață este sănătoasă. Astfel, cafeaua băută cu moderație are efecte benefice asupra organismului. Antioxidanții, însă și alte substanțe vegetale, întăresc și mențin organismul în formă.
 
Creierul 
   Riscul de a suferi de cumplitele forme ale demenței și ale bolii Alzheimer este micșorat cu 65%  în cazul consumului de cafea. Cercetătorii au descoperit că prin consumul acestei băuturi proteinele sănătoase din organism se înmulțesc, dar se și formează altele noi. Acestea întăresc acea „barieră” care împiedică infiltrarea colesterolului în vasele sanguine ale creierului.
 
Corpul
   O protecție atât de diversificată precum cea a cafelei o mai oferă foarte puține produse naturale. Aceasta scade riscul îmbolnăvirii cu multe dintre bolile grave. Studiile arată că datorită consumului echilibrat și regulat de cafea, scade riscul îmbolnăvirii de diabet cu 30%, cel al pietrelor la fiere cu 45%, cel al bolii Parkinson cu 50%.
 
Ficatul
   Oamenii de știință sunt de părere că două cești de cafea consumate zilnic sunt sănătoase pentru ficat, iar un studiu german arată că celulele ficatului sunt protejate de cofeină împotriva formării țesuturilor nesănătoase, așa numitele fibroze.
 
Plămânii
   Riscul îmbolnăvirii cu astm scade cu aproximativ 30%. Cercetătorii susțin că acest lucru se întâmplă datorită cofeinii, deoarece acestea dilată bronhiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?