Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Blejnar a fost revocat de la conducerea ANAF


   Sorin Blejnar a fost revocat de la conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), în urma unei discuții avute, marți, cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu, decizia de eliberare din funcție fiind semnată de șeful Guvernului, informează Guvernul. Blejnar a primit sarcina de a coordona activitatea departamentului de control al marilor averi, au declarat surse oficiale.
   Locul lui va fi preluat de Åžerban Pop, care a ocupat postul de vicepreședinte ANAF în perioada în care Guvernul era condus de Călin Popescu Tăriceanu și a fost schimbat prin decizie a premierului Emil Boc, în ianuarie 2009.
   Premierul Mihai Răzvan Ungureanu i-a comunicat lui Sorin Blejnar prin telefon că va fi revocat de la conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), acesta nefiind chemat la sediul Guvernului pentru o discuție cu premierul. „A fost o analiză la nivelul aparatului de lucru al primului-ministru, în intervalul celor 60 de zile. În urma analizei, s-a constatat că nu a fost o colectare eficientă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.
   În luna februarie, șeful Guvernului a cerut miniștrilor și șefilor de autorități implicați în combaterea evaziunii fiscale ca, în termen de două luni, să verse la buget venituri reprezentând cel puțin 1,5% din Produsul Intern Brut, echivalentul a două miliarde de euro, în special din acțiuni împotriva contrabandei cu alcool și produse vegetale.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?