Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Atenţie şoferi ! Radare în cascadă


Polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere vor desfășura, mâine seară, o acțiune pentru combaterea încălcării normelor legale privind viteza de deplasare a autovehiculelor de către șoferi. Acțiunea se va desfășura în intervalul orar 16.00 – 21.00. Pentru monitorizarea traficului rutier vor fi folosite toate aparatele radar destinate supravegherii traficului rutier și măsurării vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotarea poliției. La acțiune vor participa efective mărite, polițiști de la rutier, dar și de la ordine publică. Radarele vor fi amplasate în sistem cascadă în zonele cu risc ridicat de accidente produse pe fondul nerespectării vitezei, precum și pe tronsoanele de drum pe care, datorită configurației, se poate depăși cu mult limita de viteză legală admisă.
Obiectivul acestor acțiuni îl constituie reducerea numărului de accidente rutiere și a consecințelor acestora, pe fondul nerespectării limitelor legale de viteză.
Într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției Române se arată că viteza de deplasare a autovehiculelor reprezintă, la nivel european, una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere. Reprezentanții IGPR mai spun că acțiunea continuă seria activităților declanșate la nivel națio-nal sub sloganul „Alege viața”, desfășurată pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și pentru redu-cerea victimizării populației prin accidente de circulație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?